Noul ministru al Educației: „Am văzut şi eu că studenţii se plâng de condiţiile de cazare”

Data publicării:
camine studenti-2

„Am văzut şi eu că studenţii se plâng de condiţiile de cazare. Voi discuta cu conducerea Universităţii Bucureşti, pentru avedea în ce măsură a utilizat eficient fondurile din finanţarea alocată de minister pentru realizarea unor condiţii normale de locuit pentru studenţi”, a spus ministrul Educaţiei, scrie Mediafax. 

În acelaşi context, Cîmpeanu a precizat că Universitatea Bucureşti este una dintre instituţiile de învăţământ superior din Capitală cu nivel înalt de finanţare.

Prorectorul UB Maria Voinea a declarat, luni, într-o conferinţă, că au fost cerute fonduri Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) pentru reparaţii şi consolidări la clădirile Facultăţii de Limbi Străine, însă acestea nu au fost primite. Maria Voinea a arătat că universitatea are "câteva dificultăţi legate de unele dintre spaţiile de învâţâmânt".

Potrivit prorectorului UB, clădirea Facultăţii de Limbi Străine din strada Pitar Moş a fost revendicată şi obţinută, în urma unui proces, de proprietar. Ca urmare, pe parcursul anilor, au fost făcute reparaţii, însă nu au fost făcute investiţii fundamentale având în vedere faptul că legislaţia în vigoare nu a permis acest lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri