O minte sclipitoare. Un elev din Craiova a obținut, doi ani la rând, aurul la olimpiade internaționale

Data publicării:
mintea

Pentru al doilea an consecutiv, Dan Mirea, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova a adus două medalii importante în ţară. Anul trecut a luat aur la lingvistică şi argint la biologie, iar anul acesta le-a inversat: a adus aurul la biologie şi argintul la lingvistică. Ambele medalii de aur sunt premiere pentru România.

„Eu nu mă feresc să spun că acest copil cred că este atins de genialitate. Este în permanenţă preocupat de altceva, se plictiseşte dacă stă prea mult pe un anumit domeniu”, spune Carmen Ștefănescu, directorul adjunct al Colegiului Național „Frații Buzești”.

Nu a fost însă o surpriză. Din clasa a IX-a, Dan Mirea a participat la cât mai multe concursuri - la chimie, biologie, fizică și lingvistică. În total are şapte medalii cucerite la olimpiade internaţionale.

În privinţa viitorului, tânărul de numai 18 ani are o direcţie clară. Peste două luni va începe studiile la Universitatea Cambridge, unde a fost admis printre primii.

„Vreau sa fiu cercetator pe neuroştiinţe. Nu ştiu dacă asta se va schimba. Ideea e că la facultate o să studiez mai multe părţi ale ştiinţelor naturale şi mă voi decide acolo”, spune Dan Mirea.

Tatăl lui este inginer fizician, iar mama este medic. L-au încurajat să studieze în străinătate şi sunt mândri de el. „Extraordinar, este o performanţă excepţională”, spune tatăl elevului.

Hobby-rile lui Dan Mirea sunt muzica şi limbile străine. Îi place să cânte la chitară şi pian şi are noţiuni de bază din 10 limbi străine.

Pentru ultima medalie de aur obţinută la olimpiada de la biologie va fi recompensat de Ministerul Educaţiei cu 35.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri