Profesoară acuzată că discriminează un elev cu Sindrom Down

Data publicării:
opil1

Andrei a participat la mai multe competiții, special Olympics, la înot, la teatru de păpuși...

Încă de la naştere, Andrei a fost diagnosticat cu Sindromul Down. Acum, are 14 ani şi, cu ajutorul părinţilor şi al unui profesor de sprijin, a reuşit să termine patru clase, fără probleme. În această toamnă, el a început gimnaziul, iar situaţia s-a schimbat.

Au început să apară problemele. În special cu profesoara de Geografie care s-a plâns că nu poate să facă față, că nu îi poate acorda tratament special copilului pentru că ar pierde foarte mult timp”, spune Dan Pălimariu, tatăl copilului.

Profesoara a încercat să îi îndrepte pe ceilalți părinți și pe ceilalți copii împotriva lui”, adaugă Mihaela Palimariu, mama băiatului.

În noiembrie anul trecut, părinţii s-au plâns Inspectoratului Şcolar Botoşani, unde dascălul acuzat lucrează ca inspector.

S-a constituit și o comisie de anchetă, s-au verificat toate aspectele cu privire la acest eveniment neplăcut, nedorit. A fost infirmat punctul de vedere al părinților”, a declarat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al ISJ Botoșani.

În ajutorul acestora a sărit o organizaţie care luptă pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi

Doamna profesor de Geografie a înțeles să amenințe părinții în urma sesizării făcute la Inspectorat, iar pe ceilalți profesori care îl notează favorabil pe Andrei, să o amenințe cu inspecție de la Inspectorat, deși copilul este participativ, lui îi place să învețe”, spune Mădălina Turza, președintele Centrului European pentru Drepturilor Copiilor cu Dizabilități.

Conducerea şcolii e de partea profesoarei.

Acest copil nu poate urmări ora pentru că nu poate, puterea lui de înţelegere este depăşită. Mai degrabă, familiile au fost deranjate, nu de atitudinea copilului, copilul a fost tolerat, ci de atitudinea părinţilor copilului”, a declarat Doina Vasilică, directorul Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” din Botoşani.

Părinţii copilului susţin că acum respectiva profesoară a început să strângă semnături pentru ca fiul lor să fie exmatriculat.

Copilul este profund traumatizat și avem expertiza unui psiholog clinician independent care ne arată că acest copil deja refuză să mai meargă la școală, are accese de panică, este anxios”, mai spune Mădălina Turza.

Consiliul Naţional pentru Combatearea Discriminării a fost sesizat în acest caz. Profesoara de Geografie a refuzat să ofere un punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri