Profesorii au cerut 15% în plus la salariu. Guvernul le-a oferit 10%

Data publicării:
SORIN MIHAIL COMPEANU AGERPRES

Sindicaliştii au mers la negocieri cu solicitarea ca salariile să fie majorate cu 15% de la 1 noiembrie, iar până la finalul anului creşterile totale să ajungă la un sfert din veniturile actuale. Guvernul a venit însă cu alte variante, printre care şi aceea ca salariile să fie mai mari cu 10 procente de la 1 decembrie.

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Spiru Haret: „Propunerile sunt aşa: ori legea salarizării, dacă va fi adoptată de parlament şi promulgată, cu 25% din ce ar însemna creşterile în medie de 70%. Dacă nu, există varianta cu 10% la 1 decembrie, care ne-a nemulţumit”.

Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei "Alma Mater": „ Cele 10 procente reprezintă mai puţin decât ceea ce ne aşteptam. Aceste 10 procente, în justificarea premierului, sunt banii stipulaţi în acordul nostru cu guvernul pentru 2016”.

Ministrul Educaţiei spune că adoptarea legii salarizării unitare ar rezolva o parte din revendicările sindicaliştilor.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: „Cea mai bună soluţie ar fi ca legea salarizării sistemului bugetar să intre în vigoare şi asta ar rezolva toate problemele ridicate pe parcursul acestor discuţii”.

Majorările cerute de sindicalişti ar trebui să fie aplicate tuturor angajaţilor din Educaţie, adică peste 350.000 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri