Robert Negoiță nu neagă acuzațiile de plagiat: Regret că m-am lăsat tentat de „moda” titlurilor academice

Data publicării:
robert negoita fb

Foto: Facebook

Robert Negoiță spune că nu se va opune deciziei CNATDCU, dacă acesta conchide că trebuie să-i fie retras titlul de doctor.

„Nu am niciun regret că acest lucru se va întâmpla, cu atât mai mult cu cât îmi dau seama că, în parcursul meu din administraţia publică, cele mai importante au fost cunoştinţele dobândite practic”, a scris edilul pe Facebook.

„Este un episod pe care mi-l asum şi din care am învăţat o lecţie importantă: singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă! Mi-am asumat acest principiu în calitate de primar dar, din păcate, nu l-am avut în vedere din perspectiva academică”, a adăugat el.

Reacția sa vine după ce Comisia de etică a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a constatat că lucrarea de doctorat a lui Robert Negoiţă este un plagiat şi a cerut Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor, a spus, pentru News.ro, rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Daniel Torje.

Robert Negoiţă a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012. Teza sa a fost coordonată de prof. univ. dr. Ioan Dascălu, care este conducător de doctorat asociat la Academia de Poliţie şi fost decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Bioterra.

Deși teza sa de doctorat, cu titlul „Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social”, are un subiect economic, a fost susţinută la Facultatea de Drept a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Jurnalista Emilia Şercan arăta, într-un articol publicat pe 30 mai, în PressOne, că teza de doctorat a lui Robert Negoiţă este plagiată de la prima până la ultima frază, cu texte copiate din articole de presă, analize economice semnate, printre alţii, de economistul american Nouriel Roubini şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, sau chiar referate şcolare.

Postarea lui Robert Negoiță:

Comisia de etică a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a început procedura prin care, cel mai probabil, îmi va fi retras titlul de doctor. Nu am niciun regret că acest lucru se va întâmpla, cu atât mai mult cu cât îmi dau seama că, în parcursul meu din administraţia publică, cele mai importante au fost cunoştinţele dobândite practic.

Singurul lucru pe care îl regret este acela de a mă fi lăsat tentat, în trecut, de această „modă” a titlurilor academice. Este un episod pe care mi-l asum şi din care am învăţat o lecţie importantă: singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă! Mi-am asumat acest principiu în calitate de primar dar, din păcate, nu l-am avut în vedere din perspectiva academică. Tocmai de aceea, mă voi supune deciziei Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), dacă acesta va decide să îmi retragă titlul de doctor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri