Studenţi plătiţi să facă practică

Data publicării:
STUDENTI09

Specialişti din 40 de firme de IT vor alege 450 de studenţi boboci şi din anul II de la facultăţile de Matematică- Informatică şi Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor pentru stagiile de practică. Pentru a fi admişi, tinerii trebuie să treacă cu brio de o serie de interviuri, ca la angajare, cu reprezentanţii companiilor. Odată acceptaţi, tinerii vor lucra cot la cot cu informaticienii, 6 ore pe zi, trei săptămâni. Mai mult, vor fi şi plătiţi.

„Acolo se integrează în echipe, lucrează împreună cu cei din Universitatea Tehnică pe de o parte, sub coordonarea unui îndrumător de practică din firmă care îi ajută foarte mult”, a spus Adrian Petruşel, decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică.

Interviurile încep peste două săptămâni, iar studenţii selectaţi vor începe practica din semestrul 2. Programul este o colaborare între Universitatea Babeş-Bolyai şi Cluj IT, unul din cele mai importante centre din domeniu, la nivel naţional.

Resursa umană este o resursă importantă pentru industria noastră. Prin urmare încercăm să participăm şi să încurajăm toate iniţiativele care ajută să spunem la dezvoltarea acestei resurse. Sigur, companiile de IT şi cele din cluster vor putea să preia apoi studenţii valoroşi sau cu potenţial de dezvoltare”, a declarat Andrei Kelemen, director executiv Cluj IT.

Proiectul este susţinut din fonduri europene de peste două milioane de lei şi vrea să-i ajute pe studenţi să îşi găsescă mai uşor un loc de muncă după terminarea studiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri