Liceul din Bucureşti unde se învaţă japoneza

Data publicării:
japoneza liceu

În 1996, conducerea Colegiului Ion Creangă din Bucureşti le-a dat elevilor posibilitatea de a opta pentru ore de limba japoneză. O idee excentrică, dar care s-a dovedit de mare succes. Tot mai mulţi elevi s-au înscris la curs, motiv pentru care, ulterior, a fost creată şi o secţie de limba japoneză. Printre profesorii care predau această materie este şi Magdalena Mocanu, absolventă a liceului.

Nu am iubit această limbă de la bun început, nu cunoşteam foarte multe despre cultura Japoniei şi despre limba japoneză. Am început s-o studiez din întâmplare, dar în timp a început să-mi placă foarte mult”, a spus Magdalena Mocanu, profesor de limba japoneză.

Acum încearcă să le insufle şi elevilor săi pasiunea pentru limba, cultura şi civilizaţia Japoniei.

Îi văd învăţând japoneză mai departe. Poate nu se văd ei în această postură, dar eu îi văd. Este, însă, necesară pasiunea pentru cultura japoneză, pentru că este o limbă foarte grea, iar dacă nu eşti pasionat nu poţi continua”, a precizat Magdalena Mocanu.

Dovadă că doar elevii pasionaţi ajung să o studieze este şi dificultatea admiterii la secţia de japoneză a colegiului. Anul acesta, cea mai mică medie cu care s-a intrat a fost 8,70.

Din 2010, cei mai buni elevi au avut ocazia să înveţe limba japoneză chiar de la profesori nativi, ca urmare a unor parteneriate cu ambasada Japoniei şi cu diverse asociaţii, care le-au oferit burse de studiu şi excursii în Ţara Soarelui Răsare.

Lucrăm cu manuale din Japonia, însă nu sunt originale, ci xeroxate. Sunt destul de scumpe şi, pentru a le cumpăra din Japonia, ar costa şi transportul”, a mai spus Magdalena Mocanu.

În afară de Colegiul Ion Creangă, doar Liceul Gheorghe Lazăr din Capitală mai are în programă ore de japoneză, dar acolo materia este opţională.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri