A fost reținut presupusul ucigaș al tânărului suporter dinamovist

Data actualizării: Data publicării:
160826_reconstituire_omor_meci_01_INQUAM_Octav_Ganea
Imagini de la reconstituirea omorului

Anchetatorii l-au identificat pe bărbatul care l-ar fi omorât pe tânărul de 18 ani, după un conflict la finalul meciului Steaua-Dinamo, acesta fiind reţinut vineri, după mai multe ore de audieri. Bărbatul este agent de pază la un hipermarket, la audiere el spunând că a fost o altercaţie şi că l-a lovit pe tânăr cu un baston telescopic, au declarat pentru News.ro surse din Poliţie.

Foto DigiSport
Adrian Daniel Matei avea 18 ani și era suporter al echipei Dinamo - Foto DigiSport

Suspectul, în vârstă de 25 de ani, a fost dus în noaptea de joi spre vineri la audieri, iar vineri dimineaţă a fost reţinut, urmând să fie dus la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Surse din Poliţie au precizat că suspectul a recunoscut la audieri că a fost o altercaţie şi că l-a lovit cu un baston telescopic pe tânărul de 18 ani, care a decedat după trei zile de la incident, la Spitalul "Sfântul Pantelimon” din Capitală. Adrian Daniel Matei, tânărul suporter dinamovist care a murit, încercase, potrivit unor martori oculari, să detensioneze o încăierare între galeriile celor două echipe.

Înainte de a-l duce în faţa instanţei, anchetatorii vor face şi o reconstituire în teren, cu presupusul autor al omorului, care are locuinţa aproape de locul comiterii faptei.

160826_reconstituire_omor_meci_01_INQUAM_Octav_Ganea

Anchetatorii l-au identificat pe presupusul autor al omorului după ce au audiat mai multe persoane.

Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei au preluat, miercuri, cercetările în cazul tânărului de 18 ani care a murit după un conflict care a avut loc în 21 august, la finalul meciului Steaua - Dinamo, în apropierea Parcului Titan.

În urma altercaţiei, tânărul a suferit un traumatism cranio-cerebral grav şi a fost internat la Spitalul "Sfântul Pantelimon", unde a fost operat, iar miercuri dimineaţă a decedat. 

Trupul neînsufleţit al tânărului a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei.

Potrivit unor membri ai galeriei dinamoviste, tânărul făcea parte din galeria echipei Dinamo, iar conflictul în urma căruia a fost rănit a avut loc în afara stadionului.

Cercetările în acest caz se fac pentru omor, faptă pentru care pedeapsa este de la 10 la 20 de ani. 

viewscnt

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri