Aristotel Căncescu, președintele CJ Brașov, va fi cercetat sub control judiciar

Data publicării:
aristotel cancescu mediafax-1

(MediafaxFoto)

Actualizare 21:40: Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, va fi cercetat în libertate, sub control judiciar, a decis Instanța Supremă în această seară.

Procurorii DNA au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Aristotel Căncescu.


La intrarea în sala de judecată, Aristotel Căncescu a ignorat total întrebările reporterilor. Procurorii însă îi aduc acuzaţii grave. Spun că şi-a ajutat prietenii să se îmbogăţească din banii Consiliului Judeţean. Firma unui parlamentar a primit un contract plătit de 10 de ori mai mult decât fusese stabilit iniţial. Pentru deszăpezirea şi salubrizarea unei bucăţi de drum de doar 20 de kilometri.

Valoarea contractului a fost de 9,7 milioane de lei, bani care ar fi trebuit să intre în conturile firmei deputatului Ion Diniţă. În realitate, însă, braşovenii au plătit peste 100 de miloane de lei pentru întreţinerea acestui drum.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov nu făcea însă fapte bune pe gratis, cred anchetatorii. La schimb, primea comisioane substanţiale, mascate prin contracte de publicitate pentru televiziunea din Braşov pe care o deţine. Ca să afle cifrele, procurorii au ridicat acte de la postul TV şi au chemat-o la audieri pe directoare.

„Am calitatea de martor, am făcut o declarație foarte scurtă. Nu, vă spun mai târziu. E un dosar cu multe cifre aici”, a spus Onelia Pescaru.

Anchetatorii au probe că un alt prieten al preşedintelului Consiliului Judeţean Braşov a făcut avere pe banii statului. Gabriel Bâgiu, patronul unei firme de construcţii, a avut monopol timp de nouă pe contractele plătite cu bani publici. Şi de multe ori, lucrările erau făcute de mântuială. 4,5 mm este grosimea suprafeţei sintetice montate pe terenul de sport al Colegiului Andrei Şaguna de către firma Ramb. În realitate, contractul prevedea ca acest material să aibă 10 mm. Diferenţa i-a adus firmei aproape 200.000 de lei.

La schimb, omul de afaceri i-a construit gratuit lui Aristotel Căncescu un teren de tenis în curtea reşedinţei lui de la Râşnov. Ultima afacere ilegală pe care o punea la cale preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a fost oprită ieri, de percheziţiile procurorilor. Avea de gând să semneze un contract, fără licitaţie, cu firma aceluiaşi om de afaceri. 19 milioane de lei era suma pe care se pregătea să o plătească din banii statului, pentru renovarea Spitalului Braşov. Cu condiţia să primească 600.000 de lei din aceşti bani, spun anchetatorii. 

Aseară, Aristotel Căncescu a fost reținut pentru 24 de ore.

Citiți și:
DNA: Mita pentru Aristotel Căncescu, ascunsă în anunțuri TV. Planurile şefului CJ Braşov erau cunoscute şi de Daniel Zamfir, deputat PNL
Averea lui Aristotel Căncescu
Harta președinților de consilii județene cu probleme în justiție

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri