Afacerile penale, lăsate moștenire

Data publicării:
ALIN COCOS 22

Ajuns în spatele gratiilor în dosarul finanţării ilegale a campaniei prezidenţiale din 2009, Gheorghe Bunea Stancu trebuie să răspundă în faţa judecătorilor într-un nou dosar. Interceptările arată că fostul baron de Brăila intenţiona să-şi numească fiul la conducerea firmei abonate la banii Consiliului Judeţean.

Gheorghe Bunea Stancu: Se va schimba în Consiliu' de Administraţie, în locu' lu' Cristi Nicolae care produce foarte multe... discuţii, ca să nu spun altceva... va intra băiatu' meu. Va intra Răzvan, ca să nu intre altcineva să avem dureri de cap. (...) Da' mi se pare normal, băiatu' să înceapă să preia ce este al familiei... Este o chestie corectă din toate punctele de vedere.

Interlocutor: Da, dom' preşedinte!

În noul dosar, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila este suspectat de abuz în serviciu, după ce a acordat finanţări de ordinul milioanelor de lei pentru două cluburi sportive din judeţ. La unul dintre ele era acţionar chiar firma controlată de Bunea Stancu prin intermediul fiului său.

Dorin Cocoş şi fiul său Alin au lucrat cot la cot pentru a creşte veniturile familiei. Procurorii îi acuză pe cei doi de trafic de influenţă. Ar fi intervenit la membri din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor în favoarea unor apropiaţi. Niciodată gratis, ci contra unor sume de ordinul milioanelor de euro.

Primarul din Piteşti a primit mită un apartament pentru fiica sa.

Tudor Pendiuc: O minciună mai mare ca asta nu s-a folosit în România.

Primarul din Piteşti a riscat ca însăși fiica sa să se afle în arest, după ce i-a făcut cadou un apartament în Bucureşti primit mită pentru acordarea unui contract. Cei doi sunt judecaţi acum pentru acuzaţii de corupţie, respectiv complicitate.

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc face drumuri la instanţă alături de fiul său, Andrei. Este acuzat de complicitate la faptele pentru care este cercetat tatăl său - retrocedarea ilegală a peste 43.000 de hectare de pădure.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri