Anchetă la Timişoara. O vilă a clanului Cârpaci, atacată cu o sticlă incendiară

Data publicării:
timis

 

Incidentul a avut loc în jurul orei 2.00, o sticlă incendiară fiind aruncată într-o fereastră a unei vile din centrul Timişoarei care aparţine clanului Cârpaci, potrivit Mediafax.

Proprietarii imobilului au sunat imediat la 112, iar la faţa locului s-au deplasat mai mulţi poliţişti pentru cercetări.

Potrivit declaraţiilor proprietarilor, sticla incendiară a spart geamul locuinţei, apoi a căzut în curte, nu în interiorul imobilului, evitându-se astfel izbucnirea unui incendiu.

Proprietarul vilei, Gradu Carpaci, a declarat că atacul ar fi fost pus la cale de un bărbat care i-ar fi cerut taxă de protecţie şi că nu este pentru prima dată când acesta încearcă să-i intimideze familia.

"Ne-a cerut 100.000 de euro şi nu i-am dat. Au zis că, dacă nu-i dăm, vin peste noi şi ne omoară. Ne-a mai ameninţat. Vrea să îi dăm bani de frică. Nu demult ne-a trimis coroane de flori pentru morţi cu numele noastre la poartă. Eu i-am dat 10.000 de euro ca să-i arătăm că suntem oameni, dar degeaba, acum vrea 100.000 de euro", a declarat Gradu Cârpaci.

El a spus că a păstrat cele trei coroane funerare pe care le-a predat poliţiştilor.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz, urmând să-i audieze pe toţi membrii familiei, dar şi pe cel pe care proprietarii vilei îl consideră responsabil de cele întâmplate, pentru a stabili dacă există vreo legatură între acesta şi incidentul de miercuri noapte.

Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din Timișoara, având peste 140 de proprietăţi - vile, case, apartamente, terenuri, garaje şi diferite spaţii -, majoritatea în zona centrală a oraşului, printre imobilele intrate în proprietatea acestei familii fiind și o clădire aparținând Spitalului de Copii "Louis Țurcanu".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri