Angajaţi MAE, acuzaţi de luare de mită

Data publicării:
accademia di romania crop

Cei doi lucrează la Accademia di Romania de la Roma, un centru cultural care se află în gestiunea Ministerului Afacerilor Externe. Ei aveau atribuţii legate de acordarea unor contracte încheiate de MAE, prin Ambasada de la Londra, pentru Accademia di Romania care funcţionează în capitala Italiei.

În baza atribuţiilor pe care le aveau, cei doi angajaţi puşi sub acuzare de DNA ar fi cerut de la reprezentanţii unei societăţi comerciale suma de 13.300 de euro pentru atribuirea unui contract de reparatii la sediul Accademia di Romania. Cei doi ar fi primit aproape integral suma în intervalul noiembrie 2012 - martie 2013.

Iniţial, societatea a oferit un cost al lucrărilor care se ridica la 19.300 de euro. Dar cei doi angajaţi, care aveau mai multe oferte şi din partea altor societăţi, au observat că o altă companie propusese un cost al lucrărilor de 25.000 de euro, aşa că au cerut reprezentanţilor firmei să suplimenteze oferta iniţială cu încă 5.000 de euro. Potrivit procurorilor DNA, cei doi au prejudiciat astfel MAE cu 5.000 de euro.

Cei doi sunt urmăriţi penal, iar procurorii au impus măsura controlului judiciar.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri