Argeş: 14 dintre suspecţii arestaţi în dosarul de sclavie de la Berevoeşti primesc ajutoare sociale

Data publicării:
IMG-20160713-WA0007-3

Un număr de 14 dintre cele 38 de persoane aflate în arest, în dosarul de sclavie de la Berevoeşti, figurează în evidenţele Primăriei din localitate ca beneficiari de ajutoare sociale, a declarat, miercuri, prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.

Acesta a precizat că verificările la Primăria Berevoeşti nu s-au încheiat încă, Corpul de Control al Prefecturii continuându-şi demersul început în urma anchetei derulate de DIICOT.

Potrivit sursei citate, fiecare dintre beneficiarii de ajutoare sociale de la Berevoeşti primea lunar, prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Argeş, o sumă în cuantum de câteva sute de lei.

În urma percheziţiilor făcute la locuinţele romilor din Berevoeşti, săptămâna trecută, procurorii DIICOT au descoperit peste 200.000 de lei şi aproape un kilogram de aur.

La scurt timp după începerea anchetei, primarul comunei Berevoeşti, Florin Proca, declara pentru News.ro că în zona în care locuiesc familiile vizate în acest dosar există aproximativ 230 - 240 de beneficiari de ajutoare sociale, edilul menţionând că, întrucât aceştia îndeplinesc toate condiţiile pentru a primi ajutoare de la buget, autorităţile nu le pot refuza acest drept.

Un număr de 37 de persoane, membri ai unor familii de romi, au fost arestate preventiv în dosarul de sclavie instrumentat de procurorii DIICOT. Un alt suspect, o femeie care suferă de o boală cronică, este cercetată în acelaşi dosar în arest la domiciliu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri