VIDEO. Avocata lui Victor Ponta, reţinută în dosarul lui Neculai Onţanu

Data publicării:
loredana radu avocat agerpres 23.3.2016

 

Loredana Radu - FOTO Agerpres 

ACTUALIZARE 23.35. Loredana Radu a fost reţinută de procurorii DNA. Ea a fost scoasă în cătușe din sediul Direcției Anticorupție și dusă în Arestul Capitalei. Iată imaginile:


Onţanu este acuzat că a primit mită un teren de 1.500 de metri pătraţi de pe strada Barbu Văcărescu, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea ai multor terenuri din sectorul 2 ce totalizau 83.500 mp. El ar fi primit terenul cu ajutorul Loredanei Radu şi al unei alte persoane, care au cumpărat respectiva suprafaţă prin contracte fictive sub preţul minim.

Loredana-Claudia Radu, acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Avocata Loredana Radu a intrat în atenţia opiniei publice la începutul lunii iunie, când a devenit reprezentanta legală a lui Victor Ponta.

Dosarul penal al premierului viza prejudicierea complexurilor energetice Turceni şi Rovinari. În acest caz, Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în forma continuată şi spălare de bani.
Pe de altă parte, Loredana Radu este suspectă că şi-a plagiat teza de doctorat susţinută în anul 2010 la Academia Naţională de Informaţii (ANI) „Mihai Viteazu”, instituţie aflată în subordinea Serviciului Român de Informatii (SRI). Lucrarea a fost coordonată de Gabriel Oprea.

Radu a fost şi reprezentantul legal al celebrei firme Dalli Exim SRL, înfiinţată de fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş.

În august 2012 avocata a reprezentat la Tribunalul Bucureşti Partidul Social Democrat, condus de Victor Ponta, şi Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), condusă de Gabriel Oprea, acolo unde a înregistrat Alianţa de Centru Stânga. Această alianţă politică a fost integrată în septembrie 2012 în Uniunea Social Liberală (USL), de înregistrarea la tribunal ocupându-se tot Loredana Radu (Cabinetul sau de avocatura s-a ocupat şi de contestaţiile depuse la BEC în 2012).

Surse judiciare au precizat pentru News.ro că Gabriel Oprea este fratele mamei avocatei Loredana Radu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri