Avocatul lui Adrian Năstase: Sporul de şase luni s-ar putea traduce ca fiind de două luni. Ar putea fi anulat de cele două cărţi scrise

Data publicării:
ion cazacu

Aplicarea unui spor de şase luni la pedeapsa de patru ani nu anulează prevederilor care îi sunt favorabile lui Adrian Năstase privind executarea pedepsei, respectiv executarea unei singure treimi din pedeapsă, care îl face propozabil pentru această propunere.

Aceste şase luni se pot traduce în două luni de executare a pedepsei în plus.

Mai există şi alte posibilităţi de reducere a pedepsei având în vedere activitatea din penitenciar. El a scris o lucrare ştiinţifică, care aduce o scădere de 30 de zile din pedeapsă şi acum termină o a doua lucrare, sper ca acest efect al celor şase luni să fie anulat de câştigul acestor zile prin activitatea ştiinţifică.

Mai departe, nu pot face calcule, comisia este cea care ţine o evidenţă perfectă. Această procedură de eliberare se declanşează de comisia din penitenciar care are săptămânal o sesiune. Dacă se va lua în calcul dosarul, evident ne vom implica şi vom susţine acest lucru. Putem cere în continuarea reducerea pedepsei”, a declarat la Digi24 Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase.

Adrian Năstase va sta încă şase luni în închisoare, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis aplicarea acestui spor de pedeapsă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri