Discuţii aprinse privind fondurile pentru DNA. Darius Vâlcov: Lucrurile s-au clarificat, Direcţia va avea bugetul solicitat

Data publicării:
Laura Codruta Kovesi-Mediafax Foto-Octav Ganea-1


ACTUALIZARE 15.36. „În urma întâlnirii de astăzi cu conducerea Ministerului Justiţiei şi cea a Ministerului Public, ambele părţi au ajuns la un consens în privinţa alocării bugetului acestor instituţii pentru anul viitor.

Astfel, deşi Ministerul Finanţelor Publice a alocat sumele cerute de către DNA, în Minsterul Public au existat unele probleme interne în ceea ce priveşte alocarea fondurilor către ordonatorii secundari.

Am avut o discuţie cu doamna Laura Codruţa Koveşi dar şi cu ministrul Robert Cazanciuc, iar în urma acestei întâlniri, lucrurile s-au clarificat: DNA va avea bugetul solicitat în 2015.

Aceste concluzii vă vor fi confirmate şi de către conducerea celor două instituţii”, a declarat Darius Vâlcov. 


 VIDEO Declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi 

Potrivit legii, trebuie să avem filă distinctă de buget pentru DNA, aşa a fost mereu. Suntem o structură a Ministerului Public, sper ca toţi procurorii din Ministerul Public să primească bani în plus, dar legea prevede clar că trebuie să avem filă distinctă pentru DNA.

Domnul ministru poate să rezolve această neînţelegere.

Direcţia Naţională Anticorupţie, nemulţumită de bugetul alocat

În 2013, procurorii din DNA au indisponibilizat bunuri de 300 de milioane de euro, în 2014, în primele zece luni – 200 de milioane de euro şi am solicitat un buget de doar 25 de milioane de euro. Este suma minimă să putem funcţiona şi să nu se blocheze activitatea.

Această problemă că trebuie suplimentat bugetul am cerut-o de la intrarea în vigoare a noilor coduri, în contextul noilor prevederi.

Colegii mei au sunat insistent la Ministerul Finanţelor şi nimeni nu a vrut să le dea nicio informaţie”, a declarat Kovesi.

Darius Vâlcov: Este o neînţelegere

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, a declarat la Digi24 că este vorba despre o neînţelegere şi că se va întâlni cu ministrul Justiţiei pentru a discuta această problemă.

VIDEO Declaraţiile lui Darius Vâlcov

El a adăugat că în privinţa bugetului pentru Ministerul Public, singura scădere privind bugetul este la capitolul cheltuielilor de personal.

Ceea ce arătaţi că e mai mic bugetul cu 32% înseamnă că titlurile pe care trebuie să le plătim anul viitor nu sunt introduse în buget şi au fost prinse pe anexă pentru că s-a discutat cu FMI şi apar la Ministerul Finanţelor Publice”, a declarata Darius Vâlcov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri