C. T. Popescu: ANAF răspunde că nu are timp să confişte bunuri pentru că îi aleargă pe chioşcari pentru 2-3 lei

Data publicării:
cristian tudor popescu captura 2

Codruţa Kovesi a spus că nici dânsa, nici colegii de la DNA nu înţeleg cum, deşi fac arestări şi trimiteri în judecată pe scară industrială de ani buni, fenomenele de corupţie nu se diminuează.

Nu-şi explică de ce se întâmplă.

Ce face ANAF? ANAF răspunde că nu are timp să confişte bunurile pe care le indică legea pentru că trebuie să îi alerge pe chioşcari pentru 2 – 3 lei din casa de marcat. Avem ca obiectiv să combatem evaziunea, să alergăm după nişte amărâţi de cetăţeni care nu au avut la un moment dat cu ce să-şi plătească impozitele pentru câţiva lei.

Că nu ar fi 310 milioane de euro, ci 150 de milioane de euro, e!, m-am liniştit.

Sunt persoane bine înfipte în Guvern, la ANAF şi în Parlament care pun piedică acestei modalităţi pe care o indică Biblia – înşeptirea. La noi nu iese nici măcar recuperarea sumelor", a declarat Cristian Tudor Popescu.

Pentru a-şi întări explicaţia, Cristian Tudor Popescu a citit din Biblia pe care a adus-o cu el un pasaj din Pildele lui Solomon.

"Mie mi-e simpatică doamna Kovesi, foarte simpatică pentru că are o figură lemnoasă, a stat o oră aici şi a avut tot timpul aceeaşi expresie, e inexpresivă şi când spune că <dacă e nevoie să arestăm 10.000 de oameni arestăm 10.000 de oameni?, şi atunci când spune < unii mă consideră simpatică>, dar faţa e tot aia. Cred că e o persoană care îşi face datoria într-un mod foarte corect, care nu vizează deloc imaginea, spectacolul public, nu face glume, nu zâmbeşte, îmi place mult că nu zâmbeşte”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri