C. T. Popescu despre condamnarea Monicăi Iacob-Ridzi: „Ar fi interesant dacă mai apar reacții de genul Justiția e băsistă”

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-4

El a comentat condamnarea în primă instanță a fostului ministru la cinci ani de închisoare.

„Tot cinci ani au trecut de la faptele în discuție, rămâne de văzut câți ani vor trece până la sentința definitivă. Deocamdată doamna Ridzi nu e la închisoare, spre deosebire de Năstase. Ar fi interesant dacă o astfel de decizie a justiției mai provoacă reacții de genul Justiția e băsistă, condamnă politic diverse persoane. E interesant ce ar spune Ponta, el a sărit, la condamnarea lui Năstase, spunând că e vorba de o condamnare politică. Acum ce reacție are el?”, potrivit lui Cristian Tudor Popescu.

„Dacă nu ar fi existat ancheta Gazetei Sporturilor, nu am fi avut niciodată un caz Ridzi, nu le stătea prin gând domnilor de la DNA să se ocupe de acest caz. Cătălin Tolontan și jurnaliștii de la GSP TV au forțat lucrurile, ei erau calomniați regulat de această doamnă, care era foarte puternică atunci, în regimul PD-ului aflat la guvernare”, a subliniat el.

„DNA e independent, așa cum ne învață emisarul Casei Albe, trebuie asigurată independența totală a procurorilor de la DNA. Atunci, deciziile lor le aparțin, nu pot să le spun Duceți-vă și anchetați și în cazul Udrea. Ne rămâne, ca jurnaliști, să constatăm că nu au reacție în legătură cu Udrea. Ridzi oricum a fost abandonată de partid, îmi aduc aminte că Boc a chemat-o la o discuție tovărășească, după care ea și-a dat demisia. Ponta nu va face niciun comentariu în legătură cu această decizie, care oricum nu e definitivă”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri