Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că decizia CCR privind neconstituționalitatea interceptărilor făcute de servicii în ca probe în dosare nu înseamnă o lovitură dată luptei anticorupție. Curtea Constituțională vrea, în schimb, ca legislația să fie clarificată, adaugă el.

Embed:

Curtea Constituțională a făcut o observație, care are putere de lege, foarte corecta. Curtea Constituțională nu incriminează nici DNA și nici SRI. Curtea Constituțională are o problemă cu legiutorii și alte organe ale statului. E o exprimare nefericită, ca să nu zicem prostească”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Cum să pui într-o lege 'și alte organe specializate'? Acolo trebuie să fie clar cine are voie să facă interceptari. Această modificare pe care o cere Curtea Constituțională nu interzice SRI să facă interceptări, cere foarte limpede să fie înlăturată confuzia din lege. Nu spune că SRI are dreptul sau nu are dreptul. O astfel de decizie din partea Curții Constituționale înseamnă că lupta anticorupție nu se duce cu orice preț în România și că se respectă constituționalitatea și drepturile omului”, a adăugat jurnalistul.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!