Vicepreședintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, urmărit penal pentru mită de un milion de euro

Data publicării:
alexandru kiss CJ Bihor

Potrivit procurorilor DNA, Alexandru Kiss este suspectat că în 2005-2006 alături de alte două persoane, printre care și patronul unei societăți din Oradea, ar fi pus la punct un sistem de spălare a banilor, în care au fost implicate două firme, una din țară, alta din SUA.

Sub masca plății unor utilaje, un patron orădean - este vorba despre Beniamin Rus, deţinătorul societăţii Selina - i-ar fi dat, spun anchetatorii, 600.000 de euro lui Alexandru Kiss, președinte al Consiliului Județean Bihor la acea dată, ca să-i favorizeze firma în cadrul vânzării unor terenuri în Oradea.

"Prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu de către suspectul Kiss Alexandru-Iosif-Francisc, în cadrul celor două proceduri de vânzare de terenuri, Consiliul Județean Bihor a fost prejudiciat cu circa 8,6 milioane euro", se arată într-un comunicat al DNA.

Kiss mai este acuzat că împreună cu alte cinci persoane ar fi folosit în perioada 2003-2004 mai multe firme din România, Ungaria și Anglia ca să spele 300.000 de euro. În acest caz au fost vândute utilaje care au fost recumpărate de aceeași firmă la un preț triplu.

În aceeași perioadă, Alexandru Kiss este suspectat de procurorii anticorupție că ar fi ajutat o firmă din Oradea să cumpere utilaje la prețuri umflate, fiind spălați astfel 100.000 de euro.

Procurorii au beneficiat de sprijinul SRI, BCCO Oradea, precum și al autorităților judiciare din Ungaria, Germania și Olanda.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri