C.T. Popescu: Organismul societății românești are cancer și mai suferă și de o boală autoimună

Data publicării:
ctp in biblioteca-1

Cristian Tudor Popescu a fost întrebat dacă i se par credibile declarațiile fostului ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, care le-ar fi declarat procurorilor că și-a plătit funcția în partid.

 „Pentru opinia publică, declarațiile lui Gabriel Sandu sunt credibile, plauzibile, pentru că atunci când vezi un fost ministru de Interne băgat cu mâna pe cap în mașină, pe bancheta din spate, pentru trafic de influență și corupție; când vezi un fost ministru al Justiției, acuzat, la fel, de corupție și trafic de influență, șpagă de 3 milioane și ceva de euro; când vezi că fosta șefă a DIICOT era implicată într-o rețea de corupție națională, i-am putea spune, care îți dă fiori; când vezi că un judecător al CCR, instituție care a condus România în multe momente, în anii din urmă, este găsit înfrățit cu un proxenet și hoț care se și declară, cu mândrie, ca având aceste ocupații, atunci oamenii sunt înclinați să creadă ceea ce spune individul Sandu. Ceea ce cutremură simplul cetățean sunt sumele vehiculate în ultimul timp în legătură cu afacerile de corupție. Și eu, ca simplu cetățean, sunt tentat să-l cred văzând aceste metastaze pe care le suferă organele statului român. Practic, nu mai există niciun organism de decizie care să nu aibă o tumoare a corupției!”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

În afară de acest cancer al corupției, organismul societății românești mai suferă și de o boală autoimună, a mai spus Cristian Tudor Popescu, rugat să comenteze declarațiile președintelui CCR, Augustin Zegrean, cu privire la presiunea care se pune asupra judecătorilor, inclusiv din partea SRI. „Știți cum se distrug organele într-o boală autoimună? (...) Vă dați seama ce-am ajuns? Cum să spui așa ceva? Pai fiecare vorbă pe care o scoate pe orificiul fonator acest om, președinte al CCR, trebuie să fie bătută în stâncă! Pai dacă ai spus așa ceva, asta înseamnă că urmează niște declarații teribile, cu nominalizări, prezentări de probe etc. Sunt sigur că vom rămâne de la dl Zegrean doar cu această „vorbire de presă zisă”, în care diverși indivizi, care se autointitulează jurnaliști, apar la tv și aruncă niște vorbe. Asta face președintele CC din România în acest moment: aruncă vorbe ca un politician de doi bani sau ca un pseudojurnalist. Ăsta este gradul de degenerare la care au ajuns organele acestui stat în acest moment!”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri