Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi audiat în dosarul lui Bogdan Olteanu

Data publicării:
tariceanu ALDE Facebook

Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi audiat în dosarul în care fostul viceguvernator al BNR este arestat preventiv pentru trafic de influenţă. Apărătorii lui Bogdan Olteanu le-au cerut procurorilor DNA să îl citeze pe şeful Senatului în calitate de martor. Avocatul apărării a cerut şi obţinut răgaz până luni pentru judecarea cererii de prelungire a mandatului de arestare.

Bogdan Olteanu a a fost adus în faţa magistraţilor Curţii Supreme puţin după ora 9.00. Procurorii ceruseră prelungirea stării de arest. Avocatul său a pledat însă pentru o amânare a acestei decizii.

În faţa acuzaţiior procurorilor, avocaţii trebuie să aducă argumente pentru eliberarea din arest a fostului viceguvernator al BNR.

Un martor cheie în acest dosar poate fi chiar preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Reporter: Ați pregătit o listă pentru martori care să vină în apărarea clientului dumneavoastră?

Constantin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu: Acum două zile am vazut pe mai multe posturi de televiziune că avocatul apărării lucreaza la o listă cu politicieni. Vă dezamăgesc profund. Nu lucrez la nicio listă.

Reporter: Călin Popescu Tăriceanu ar putea da declaraţii în favoarea clientului dumneavoastră?

Constantin Durgheu: Persoana nominalizată, în eventualitatea în care va fi audiată de către procurori, evident că poate da o declarație în favoarea susținerii acuzației sau susținerii apărării.

Reporter: Dumneavoastră veţi propune?

Constantin Durgheu: Nu pot spune. Ce propun eu ca probe nu am cum să devoalez.

În perioada din care datează şi acuzaţiile pe numele lui Bogdan Olteanu, Călin Popescu Tăriceanu era şef de partid şi premier al României. Şi-ar fi dat girul pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunarii.

Bogdan Olteanu: „Zilele până la finalizarea acestui dosar vor fi apăsătoare și grele. Eu îmi pledez nevinovăția și îmi voi aduce argumente pentru toate întrebările care vor fi puse”.

Bogdan Olteanu este acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu ca să-l susţină pe Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. În plus, spun procurorii fostul viceguvernator BNR nu poate justifica o parte din avere, inclusiv o casă aflată în Cernica.

Bogdan Olteanu a spus însă anchetatorilor că diferenţa apărută între declaraţia de avere şi realitatea din conturi este o moştenire primită de la bunica lui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri