Cine sunt candidații pentru funcția de președinte și vicepreședinte CSM

Data publicării:
csm crop

Astăzi și-au depus candidatura trei membri CSM. Judecătorul Adrian Bordea și-a depus candidatura pentru președinția Consiliului Superior al Magistraturii și procurorii Gheorghe Muscalu și Bogdan Gabor pentru funcția de vicepreședinte, a spus Cristi Danileț, membru CSM, în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24.

Mâine, dacă suntem în cadrul Consiliului minim 15 membri, se vor desfășura alegerile undeva în jurul orelor 13.00”, a spus Cristi Danileț.

Acesta a adăugat că legea permite ca inclusiv mâine, în timpul ședinței, membrii CSM să își depună candidatura pentru una din cele două funcții. Totodată, el a menționat că nu s-a gândit să candideze pentru una din cele două funcții. 

Conform ordinii de zi afişate pe site-ul Consiliului, în cadrul şedinţei de luni, pe lângă alegerea noii conduceri a CSM, va fi prezentat şi raportul de activitate al instituţiei, dar fi stabilit şi calendarul privind alegerea membrului CSM care va fi reprezentant al tribunalelor.

Instituţia a fost condusă în 2013 de procurorul Oana Schmidt-Hăineală, în calitate de preşedinte, şi de judecătorul Adrian Bordea, drept vicepreşedinte.

Preşedintele Traian Băsescu va participa la şedinţa plenului CSM, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri