Control judiciar prelungit pentru Sebastian Ghiță

Data publicării:
sebastian ghita - 6842802-Mediafax Foto-Octav Ganea

ACTUALIZARE 8:50 Anunțul a fost făcut chiar de Sebastian Ghiță, la ieșirea de la DNA Ploiești. El a precizat că va ataca în instanță decizia procurorilor. 

Sebastian Ghiță a mai spus că nu a fost audiat de procurori, ci doar i-a fost comunicată decizia. 

„Nu am legătură cu subiectul. Nu-i știu pe cei de la Hidro Prahova”, a subliniat deputatul. El a recunoscut însă că este afectat de această decizie, pentru că are responsabilități, și a dat asigurări că nu are nicio legătură cu Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, aflat în centrul acestui dosar.

„Orice cercetare trebuie făcută rapid, trebuie găsite argumente sau raţiuni pentru care unui cetăţean să-i îngrădeşti libertăţile", a subliniat Sebastian Ghiță. El a menționat că nu i s-au prezentat probe noi.

El a mai spus că şi din punct de vedere politic este afectat de faptul că numele său apare într-un dosar al DNA: „Evident că orice om politic în momentul în care ajunge să fie investigat de către un procuror are o problemă de imagine, în a convinge cetăţenii şi aşa mai departe”.

Întrebat de jurnaliști despre o eventuală ridicare de documente de la clubul de baschet CSU Asesoft Ploiești, Sebastian Ghiță a negat că ar fi avut loc o astfel de acțiune: „Nu, din câte ştiu eu”.

Totodată, el a mai afirmat, răspunzând unei alte întrebări, că CSU Asesoft a primit finanţări de la bugetul local „la fel ca toate celelalte cluburi din judeţ”.


Deputatul Sebastian Ghiță a ajuns la DNA Ploiești vineri dimineață, fiind citat în dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, în care parlamentarul este cercetat pentru favorizarea unui grup infracţional.

Sebastian Ghiță a avut un dialog laconic cu jurnaliștii care îl așteptau:

- Ce le veți spune astăzi procurorilor?

- Nu știu ce mă vor întreba.

- Ați studiat dosarul? Ați văzut ce probe au procurorii, pe ce se bazează acele acuzații?

- După două luni de zile, dvs ce credeți?

- Credeți că vor prelungi controlul judiciar?

- Nu știu ce decizie vor lua dânșii. Mai sunt alte întrebări?

- Ce le veți spune în apărarea dvs?

- Nu știu ce mă vor întreba.

- Care e implicarea în această rețea?

- Păi dacă nu știu întrebările. Îmi dați voie să ajung la dânșii? Vă mulțumesc, la revedere!

- Aveți vreo implicare în această rețea, dle Ghiță?

- Nu știu despre ce rețea e vorba.

- O rețea care s-a ocupat cu fraudarea de fonduri europene.

- Nu am legătură cu subiectul acesta.

- V-au chemat pentru alt dosar?

- Cred că dacă vreți să fim eleganți și civilizați, după ce m-am oprit și v-am răspuns la întrebări, ar trebui să vă opriți și dvs. E ok?

În 18 februarie, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group.  

În acelaşi dosar, au fost fost plasați sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiţă, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri