Cristian Tudor Popescu: Condamnarea lui Liviu Dragnea va fi prezentată ca un act de eroism în lupta cu Băsescu

Data publicării:
cristian tudor popescu prima aparitie digi

Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi24, condamnarea la un an de închisoare cu suspendare a lui Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul”.

Jurnalistul a spus că această pedeapsă nu este suficientă.

„Această primă sentință nu are mare efect. Domnul Dragnea nu va vizita arestul, deocamdată, să vedem evoluțiile în continuare”, a spus jurnalistul.

În PSD această sentință nu influențează imaginea lui Liviu Dragnea, va fi prezentată ca un act de eroism în lupta cu Băsescu, în 2012, a domnului Dragnea, care a căzut victimă devotamentului său pentru partid”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

El a mai spus că sentința are importanță în ceea ce privește referendumul din 2012.

„Înalta Curte afirmă că acolo s-au produs fraude. S-a produs încălcarea secretului votului, ceea ce schimbă perspectiva în legătură cu ce s-a întâmplat atunci”, a menționat jurnalistul.

„Nici Victor Ponta nici nimeni altcineva nu-i va cere demisia”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Întrebat dacă Victor Ponta are vreo obligație morală în privința acestei condamnări, jurnalistul a spus că „evident că da”, dar că nu-și va respecta aceste obligații.

„Credeți că-și va da demisia domnul Ponta? Nici vorbă de așa ceva. Plecarea lui Liviu Dragnea din numărul 2 în PSD, funcție administrativă foarte puternică, strâns legată de aparatul din teritoriu, nu este câtuși de puțin un avantaj pentru PSD. Dragnea este un factor extrem de puternic în menținerea coeziunii aparatului din teritoriu. Nu e simplu să înlocuiești un om cu asemenea experiență, de tot soiul, în manevrele din teritoriu într-un partid ca PSD. Și nu are înlocuitor. Mai degrabă asta e problema domnului Ponta, nu că-și va da dânsul demisia”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Pe de altă parte, această condamnare nu ar putea fi exploatată de adversarii politici.

„Un an cu suspendare este practic nimic. Este o dojană din punct de vedere simbolic, imagistic”, a subliniat jurnalistul. El a mai spus că principala importanță a sentinței este confirmarea că un lider de asemenea rang a fost implicat în fraudarea referendumului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri