Cum a ajuns Tribunalul la suma de 240 de milioane de euro despăgubiri în cazul dezafilierii Craiovei

Data publicării:
avocatul poporului ciocanel facebook-2

În momentul dezafilierii, valoarea lotului Craiovei era cifrată undeva la aproximativ 4-5 milioane de euro.

În direct la Fotbal Club, pe Digi Sport 1, Dumitru Costin, secretar general al AFAN, a încercat să răspundă la întrebarea cum s-a ajuns la suma de 240 milioane de euro.

Potrivit acestuia, tribunalul, care nu are un expert pe latura sportivă, a luat în calcul clauzele de reziliere ale fotbaliştilor, stipulate în contract de Mititelu

"Fiecare contract al jucătorilor avea un articol cu o anumită clauză. Mititelu pusese acolo sume de reziliere, iar instanţa a făcut A+B+C+D şi a ajuns la acea sumă. Acesta este temeiul acelei sume. Nu a existat o expertiză profesionistă făcută pe valoare de piaţă a sportivilor. Subiectul a fost analizat şi dezbătut de un judecător fără experienţă în drept sportiv. Nici nu avem un astfel de expert în România", a explicat la Digi Sport 1 Dumitru Costin, secretar general AFAN, la Fotbal Club.

Pe 17 iunie 2013, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, şi fostul conducător al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova. Sandu şi Dragomir sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.

În acelaşi dosar au fost trimise în judecată şi FRF şi LPF, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.

Potrivit anchetatorilor, la 20 iulie 2011, la o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF s-a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club "U" Craiova SA, excluderea fiind pusă pe seama încălcării grave a statutului Federaţiei, fără a se detalia şi motiva în ce au constat încălcările şi gravitatea lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri