Lecţia suspecţilor DNA: Banii nu se ţin, se spală

Data publicării:
Sigla noua DNA - Directia Nationala Anticoruptie - Mediafax Foto-Liviu Adascalitei


Radu Mazăre este acuzat de procurori că a cerut 2 milioane de euro mită pentru autorizarea construcţiei unor malluri pe litoral şi alte 7 milioane pentru desemnarea firmei care să se ocupe de strângerea gunoiului din Constanţa. Radu Mazăre nu s-ar fi atins personal de bani, ci a cerut ca ei să fie plătiţi - sub forma unor contracte de publicitate - către televiziunea controlată indirect de el.

Radu Mazăre: „Eu nu mai sunt acţionar din 2002 la TV Neptun unde am avut 7 la sută. Nu am fost majoritar, le-am cesionat în 2002. Ce vreţi de la mine, fraţilor?!”.

Nici Elena Udrea nu a folosit banii din mită pentru depozite bancare şi nici nu a ţinut presupusa şpagă în casă, spun procurorii. Banii pe care nu i-a donat la partid, au fost folosiţi pentru achiziţia de... tehnologie.

"A plătit suma de 71.920 RON pentru un pachet de servicii de monitorizare a presei în mediul online. Plata reprezenta contravaloarea accesului la aceste servicii, de care a beneficiat Udrea Elena Gabriela în vederea desfăşurării activităţii politice", potrivit DNA.

Procurorii spun că în schimbul acestor bani, pe tableta Elenei Udrea a fost instalat un program care îi arăta în timp real ce scrie presa despre ea.

Darius Vâlcov a preferat arta ca investiţie împotriva deprecierii leului.

Anchetatorii spun că a cumpărat 151 de tablouri, multe semnate de pictori celebri precum Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Andy Warhol, Pablo Picasso și Nicolae Grigorescu.

Nu întotdeauna legea a fost încălcată pentru bani. Unii s-au mulţumit cu mai puţin.

Despre fostul vicepreședinte al Curții Constituționale, Toni Greblă, procurorii spun că nu s-a încurcat cu bani, ci în schimbul traficului de influenţă a preferat capre pentru ferma de la ţară, o maşină, dar şi câteva rochii pentru soţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri