DNA sesizează CSM în dosarul Radu Mazăre. Procurorii sunt nemulțumiți de motivarea dată de instanță

Data publicării:
mazare-1

DNA a cerut CSM să vadă dacă magistratul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Rodica Cosma, a respectat toate normele de procedură în judecarea cererii de arestare preventivă și motivarea respingerii acesteia, în dosarul în care Radu Mazăre este cercetat pentru luare de mită.

DNA suspectează mai multe încărcări ale normelor de procedură penală în modul în care a fost motivată decizia, așa că a înaintat această solicitare către CSM.

Potrivit procedurii, Consiliul urmează să o trimită la Inspecția Judiciară, pentru ca inspectorii de specialitate să efectueze verificările în acest sens.

În funcție de rezultatele acestor verificări se va face sau nu un raport care ulterior va fi analizat de plenul CSM.

Primarul Constanței este acuzat că ar fi primit 175.000 de la omul de afaceri israelian Avraham Morgenstern în schimbul acordării contractului pentru construirea cartierului de locuințe sociale Henri Coandă.  

Radu Mazăre a fost reținut de procurorii DNA la începutul lunii aprilie, dar instanța a respins cererea de arestare preventivă

În motivarea acestei decizii, judecătorul instanţei supreme a arătat că probele din dosar sunt neconcludente. În motivare se arată că nici stenogramele depuse, nici martorii audiaţi, nici conturile prin care s-ar fi transferat banii de mită nu arată relaţia directă dintre primarul Constanţei şi Avraham Morgenstern, cetăţeanul israelian care l-ar fi mituit pe primarul Constanţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri