DOSARUL RETROCEDĂRILOR. Gheorghe Paltin Sturza, un urmaş al lui Dimitrie Sturza, a fost reținut

Data publicării:
dna brasov

Actualizare 20.42. Gheorghe Paltin Sturza a fost adus la instanța supremă, care va decide dacă se impune arestarea sa preventivă.

Actualizare 15:30: Gheorghe Paltin Sturza a fos reținut de procurorii DNA. Urmașul lui Dimitrie Sturza a fost scos cu cătușe pe mâini. El a fost audiat mai bine de cinci ore. Procurorii spun că el ar fi principalul beneficiar al retrocedărilor ilegale de păduri din acest dosar.


Gheorghe Paltin Sturza se află de mai bine de două ore în sediul DNA Brașov. Rămâna de văzut dacă procurorii DNA vor emite pe numele său o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, așa cum a primit și Andrei Hrebenciuc, fiul Viorel Hrebenciuc.

Fiul politicianului a venit cu escorta de la jandarmerie și a a fost audiat întreaga noapte. Mai mulți saci cu probe au fost descărcați și duși în sediul DNA. Cu ceva timp înainte să ajungă Andrei Hrebenciuc a venit și tatăl său, Viorel Hrebenciuc, la DNA Brașov.

Anchetatorii au dovezi că o parte din pădurile din judeţul Bacău, retrocedate în mod ilegal, ar fi ajuns la familia Hrebenciuc prin intermediul lui Andrei, fiul deputatului. Mai exact, din cele 43.000 de hectare de pădure, 12.000 au ajuns cu titlu de donaţie la Andrei Hrebenciuc, din partea celor care ar fi obţinut ilegal pădurile. Viorel Hrebenciuc sustine însă că fiul său nu este implicat în niciun fel în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure.

Citiți și:
Omul din umbră. Cine este Dumitru Iliescu, cel care i-ar fi dat lui Viorel Hrebenciuc informații din dosarele de la DNA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri