Dan Voiculescu este audiat la sediul DNA

Data publicării:
voiculescu - 5542873-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei

El a promis că va face mai multe declarații după audierile de la DNA, când va afla „despre ce este vorba”. La sosirea la sediul DNA, Dan Voiculescu a făcut apelul adresat lui Traian Băsescu dându-și jos ochelarii de soare, dar a sesizat ulterior, întrebat de jurnaliști, că își pierduse o lentilă.

Potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri, fondator al trustului Intact, a fost citat la DNA încă de săptămâna trecută, când au fost audiați Mugur Ciuvică și Mihai Gâdea, dar atunci Dan Voiculescu a transmis că nu se află în țară. În același dosar este pusă sub învinuire Camelia Voiculescu, fiica sa, cea care conduce Intact Media Group.

Procurorii anticorupție au început urmărirea penală și împotriva postului de televiziune Antena 3. Acuzațiile i-au fost prezentate săptămâna trecută lui Mihai Gâdea, în calitate de director al postului de televiziune.

Potrivit unor interceptări telefonice anexate la dosar, Dan Voiculescu îl întreabă pe Sorin Alexandrescu „cum merge treaba cu RCS-ul”.

Sorin Alexandrescu, șeful Antena Group, este învinuit de șantaj, dar este cercetat în libertate. El a fost prima persoană cercetată în acest dosar, ulterior ancheta fiind extinsă în cazul Cameliei Voiculescu şi Intact Group, dar şi al unui adjunct al şefului ANAF.

Şeful Antena Group a stat trei zile în arest preventiv, fiind acuzat că a şantajat un reprezentant RCS-RDS, administratorul Ioan Bendei. Anchetatorii susţin că Alexandrescu a folosit drept instrument de şantaj un contract încheiat între RCS-RDS şi firma lui Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, act pe care l-ar fi obţinut de la Garda Financiară.

Procurorii susţin că Sorin Alexandrescu i-a cerut reprezentantului RCS-RDS să semneze un contract de retransmisie prin satelit a programelor grupului Antena prin satelit. În caz contrar, contractul cu firma lui Dumitru Dragomir ar fi fost făcut public. Ca să facă presiuni, el ar fi dispus difuzarea pe posturile Antena Group a unor promo-uri despre o presupusă anchetă jurnalistică. Procurorii anticorupţie au depus la dosar mai multe interceptări ale convorbirilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri