De la 7.000.000 de euro în cont, la insolvenţă. Cum a îngropat Adamescu Oţelul Galaţi

Data publicării:
ADAMESCU MASCATI 2

La momentul la care a preluat echipa din Galaţi, clubul avea un profit de şapte milioane de euro, în condiţiile în care echipa primise în anul precedent, de la UEFA, peste 18 milioane de euro. Otelul Galaţi participase în grupele Ligii Campionilor. Cu toate acestea, Dan Adamescu voia să bage echipa în insolvenţă, Cel mai vehiculat motiv: ascunderea sumelor care lipseau din casierie

Din banii aceia se achitaseră salarii şi prime. Oricum, 11 milioane de euro mie mi se par cheltuieli foarte mari într-o perioadă de mai puţin de un an de zile. Între timp, intraseră şi banii din drepturile de televiziune. Un club nu putea să consume atâţia bani într-un an de zile”, explica la vremea respectivăjurnalistul Cristian Geambaşu.

Potrivit procurorilor, Adamescu i-a dat mită 25.000 de euro judecătorului Mircea Moldovan, urmărind ca magistratul să dispună intrarea în insolvenţă a clubului de fotbal şi a altor firme.

„În scopul deschiderii ilegale a procedurii de insolvenţă a SC FC Oţelul SA, judecătorul Moldovan Mircea i-a comunicat numitei Borza Monica-Angela că nu a lăsat la arhiva instanţei dosarul menţionat mai sus, întrucât din documente ar rezulta că societatea a înregistrat în cursul anului 2012 un profit de 27 miliarde lei vechi, ceea ce ar putea declanşa un scandal de presă cu privire la faptul că a admis deschiderea procedurii falimentului la o societate aflată pe profit”, arăta DNA.

În schimbul banilor, judecătorul i-a cerut adrministratorului judiciar să depună o dată cu cererea de insolvenţă mai multe acte false care îi permiteau omului de afaceri să ascundă banii din conturile firmelor, mai spun procurorii.

Pe Dan Adamescu l-a adus la club Marius Stan, acum primarul Galaţiului. „Era imposibil să declari insolvenţa unui club care avea bani în cont”, declara presei edilul.

CONTENT

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri