Deputat PSD condamnat la o zi după ce a votat pentru modificarea Codului penal

Data publicării:
deputat condamnat vasilescu dolj

Informațiile inițiale indicau că parlamentarul a fost arestat pe aeroport, în timp ce se pregătea să se îmbarce spre China. Ulterior, avocatul deputatului a transmis precizări printr-un comunicat:

„Domnul Nicolae Vasilescu dezminte afirmaţiile apărute în presa centrală şi locală conform cărora ar fi avut intenţia să se sustragă deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi menţionează că, imediat ce a fost anunţat de către avocat de decizia instanţei, nu s-a mai îmbarcat, îndreptându-se către casă, intenţionând să se prezinte cât mai repede la cea mai apropiată secţie de Poliţie. De altfel, a fost reţinut de la domiciliu său din Bucureşti, lucru care poate fi confirmat şi de reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Domnul Vasilescu, având şi calitatea de Preşedinte al Casei Româno-Chineze, avea vizita stabilită cu două luni înainte către oraşul Suzhou unde urma să participe la un forum bilateral de promovare a investiţiilor în România.

Îşi susţine încă odată public nevinovăţia şi exprimă un profund regret privind situaţia creată”, se arată în comunicatul trimis de avocatul parlamentarului.

Nicolae Vasilescu promitea, în campania electorală din 2012, că „oraşul e pe mâini bune, judeţul e pe mâini bune, ne mai trebuie legi bune”. Acum are de executat doi ani de închisoare, pedeapsă dată de instanţa supremă, în baza Codului penal. A fost găsit vinovat de trafic de influenţă, după ce procurorii au demonstrat că a cerut 2.000.000 de lei mită.

Deputatul USL a promis unor oameni de afaceri că în schimb că va interveni pe lângă preşedintele CJ Constanţa să deblocheze plăţile pentru lucrări de construcţii făcute între anii 2008 şi 2009. Nu a reuşit.

Procurorii l-au interceptat chiar în timp ce îi anunţa de acest lucru pe unul dintre cei care a dat mita.

„Nicolae Vasilescu: Păi şi eu mai mult ce să fac, frate? Noi stăm într-un singur om care intră la ăsta.

Realini Lupşa: Da… Păi? Mă oftic şi eu că era o chestie bună, ştii?

Nicolae Vasilescu: Ştiu măi, dar ce?!

Realini Lupşa: Eram…ne linişteam amândoi un an de zile.

Nicolae Vasilescu: Da mă, ştiu, dar ce să fac?”

Sursă: rechizitoriul DNA

Nicolae Vasilescu nu este proprietar de terenuri sau de imobile, potrivit declaraţei de avere. Nu are nici măcar autoturism proprietate personală. Are o casă de vacanţă însă. Se laudă, în schimb, cu o colecţie de timbre şi una de autografe, evaluate la câteva zeci de mii de euro.

Se laudă şi cu călătoriile făcute în lume. Pe site-ul personal, Nicolae Vasilescu a postat poze din cele 32 de ţări pe care le-a vizitat. Îşi informează vizitatorii şi că i-a citit pe Eminescu, Creangă sau Topârceanu, că dansează vals, dans irlandez, salsa, break-dance şi că este un mare admirator al lui Robert de Niro şi în general al cinematografiei americane.

Şi-a început cariera politică în 1991. Este membru fondator al Partidului România Mare, iar în 2002 a fost ales vicepreşedinte al partidului. În 2008 s-a încris în PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri