DNA cere aviz pentru arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila

Data publicării:
marko attila FB

Marko Attila / FOTO: Facebook

Actualizare 17:21. Procurorii DNA au solicitat Camerei Deputaților ridicarea imunității pe numele deputatului UDMR Marko Attila. Cercetat penal pentru abuz în serviciul, procurorii vor arestarea preventivă a acestuia.

Digi24 a încercat să-l contacteze pe deputatul Marko Attila, însă telefonul acestuia este închis.


Marko Attila a făcut parte, la data faptelor cercetate în dosar, din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), care, în 2011, i-au acordat omului de afaceri Gheorghe Stelian despăgubiri pentru teren de 13 hectare din Bucureşti supraevaluat, de la 113.954.741 lei (valoarea reală) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemănător situat într-o zonă centrală a Capitalei), relatează Mediafax.

Cel care a întocmit raportul de evaluare, expertul Nuţiu Emil de la SC Business Evaluator SRL, a fost reţinut, tot sub acuzaţia de abuz în serviciu.

De abuz în serviciu este acuzat şi un alt membru al comisiei, Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit în ianuarie preşedintele PNL Sector 1, în cazul căruia procurorii anticorupţie au dispus măsura controlului judiciar.

Tot sub control judiciar este cercetat, pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, Gheorghe Stelian, care, susţin anchetatorii, ar fi împărţit cu alţi trei oameni de afaceri cei 61 de milioane de euro - prejudiciul în urma despăgubirii plătite pentru terenul supraevaluat.

În acest dosar, procurorii DNA i-au reţinut, joi noapte, pe şefa DIICOT Alina Bica, pe Lăcrămioara Alexandru şi pe Dragoş Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, pentru abuz în serviciu, după ce Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP din care cei trei au făcut parte, a acordat, în 2011, o despăgubire pentru un teren supraevaluat din Capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri