Fost director Bancorex, despăgubiri de milioane de euro

Data publicării:
TEMESAN FOTO

(FOTO www.enational.ro)

Răzvan Temeşan a fost concediat în 1997, înainte de falimentul băncii de stat. Bancorex a fost în centrul unui scandal răsunător, după ce conducerea instituţiei a acordat credite neperformante în valoare de peste un miliard de dolari.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi, însă, atacată cu recurs.

„Am fost schimbat din funcţie tocmai pentru că sub conducerea mea nu se putea realiza distrugerea băncii. Nu neapărat ca un obiectiv separat distrugerea băncii, ci accesul la activele valoroase pe care le avea banca şi prăduirea lor în folosul unor grupuri de interese.

Schimbarea mea din funcţie a coincis cu constatatea celor care au urmarit să câştige de pe urma băncii. Nu neaparat s-o distrugă, dar în momentul când o jefuieşti, normal că nu-ţi pasă dacă o distrugi sau nu”, a declarat Răzvan Temeşsan pentru Digi24.

Prin decizia de marţi, Tribunalul Bucureşti obligă BCR să-i plătească lui Răzvan Temeşan drepturile salariale aferente perioadei cuprinse între 27 februarie 2009 şi 9 septembrie 2014, în cuantum de 70.000 de euro lunar.

Suma trebuie achitată în echivalentul în lei la cursul oficial al Băncii Naţionale din ziua plăţii efective, sume care trebuie să fie actualizate cu rata indicelui de inflaţie la data plăţii efective. „Obligă pârâta să plătească reclamantului contravaloarea dobânzii legale aferentă sumei cu titlu de drepturi salariale datorate pentru perioada 27 februarie 2009 - 9 septembrie 2014, începând cu data de 27 februarie 2012 până la data plăţii efective. Constată calitatea de salariat a reclamantului în perioada 07 aprilie 2007 - 9 septembrie 2014, în raport cu pârâta, pe funcţia echivalentă în organigrama BCR cu cea de director general exercitată de reclamant în cadrul BANCOREX, cu salariul lunar echivalent în lei, de 70.000 de euro pentru perioada cuprinsă între 27 februarie 2009 şi 9 septembrie 2014“, se arată în decizia luată marţi de Tribunalul Bucureşti.

Recrutat de SIE. Fostul director al Bancorex, R. Temeşan, a recuperat o parte din banii din străinătate ai familiei Ceauşescu

ROMÂNIA FURATĂ. Bancorex, un faliment prin grija statului

Mai mult, prin aceeaşi hotărâre, instanţa obligă BCR să-i plătească lui Temeşan daune morale în cuantum de 100.000 de euro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri