Dosarul licenţelor Microsoft: Un martor al DNA afirmă că Adrian Năstase şi Victor Ponta sunt implicaţi în trafic de influenţă. Reacția premierului, la Digi24

Data publicării:
Victor Ponta ingrijorat la Digi24 30 septembrie 2014 1

Un martor, a cărut identitate nu este dezvăluită de procurori, face acuzaţii grave la adresa premierului. O firmă cu care Microsoft lucra în România a intervenit pentru a obţine contracte cu Ministerul Educaţiei, în valoare de 116 milioane de euro. Reprezentantul societăţii a apelat la Victor Ponta, scrie în dosarul anchetatorilor.

Claudiu Florică s-a întâlnit cu Victor Ponta care avea la acea vreme funcţia de şef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase şi a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei şi prin această presiune să oblige practic, firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în cele două extensii de contract (...). În schimbul acestei susţineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens”, aceasta este declaraţia martorului în dosarul Microsoft.

Acelaşi martor aduce în discuţie şi alţi politicieni importanţi.

„Persoanele implicate în trafic de influenţă şi luare de mită în acest contract sunt Adrian Năstase, prim-ministru în perioada 2000-2004 (...), Victor Ponta, şeful Corpului de Control al Premierului în acea perioadă, Ecaterina Andronescu - ministru al Educaţiei 2000-2004”, mai spune martorul.

Invitat la Jurnalul de seară, premierul a declarat că nu a fost chemat de nicio instituţie să dea explicaţii în legătură cu acuzaţiile făcute de martor.

„Nu s-a făcut niciodată în 2000-2004 niciun control legat de licenţe. Eu nu eram în 2004 şeful Corpului de Control, am devenit ministru la începutul anului, dar am verificat şi cei care au rămas după mine nu au făcut niciun control. TSD-ul nu are personalitate juridică deci nu poate primi donaţii şi un sediu al TSD a fost în 2002 nu în 2004”, a spus Victor Ponta în emisiunea Jurnalul de seară, de la Digi24.

Alt martor din cel mai mare dosar de corupţie al oficialilor vorbeşte şi despre fostul soţ al Elenei Udrea, omul de afaceri Dorin Cocoş.

„Din câte am auzit, Dorin Cocoş a primit aproximativ 8-9 milioane de euro, iar Gheorghe Ştefan circa 3 milioane de euro. Tot 3 milioane ar fi primit şi Gabriel Sandu”, este declaratia unui martor.

Tăcerea a fost singurul răspuns pe care l-am primit din partea omului de afaceri Dorin Cocoş.

Procurorii susţin că şi fostul tenismen Dinu Pescariu avea un rol important în afacerea Microsoft. Conturile uneia dintre firmele lui, deschise într-un paradis fiscal, ar fi fost folosite pentru a trimite mită de peste 3 milioane de euro pentru mai mulţi miniştri din guvernul lui Adrian Năstase, susţin anchetatorii.

Martor: Victor Ponta, sprijin pentru Fujitsu. În schimb, firma ar fi dat calculatoare pentru sediul TSD. Reacția premierului
Numele lui Adrian Năstase, în dosarul Microsoft
Eroare a Parchetului General în cazul Microsoft. Tiberiu Niţu a transmis greşit solicitările în trei dintre cazuri
Martor: Dorin Cocoș, bani în cazul Microsoft
Victor Ponta: Valerian Vreme a încălcat legea, Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu trebuie să se justifice

Victor Ponta evită să spună dacă va cere colegilor săi senatori să voteze pentru ridicarea imunităţii foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Șerban Mihăilescu, pentru care DNA a cerut începerea urmăririi penale, în dosarul Microsoft. Nu se va opune nimeni procedurilor parlamentare, dă asigurări premierul, dar precizează că cei doi ar trebui să aibă posibilitatea să se justifice. Nu la fel de îngăduitor este în privinţa unui alt deputat acuzat in acest dosar- e vorba de lui Valerian Vreme, care a facut parte din PDL până în luna mai a anului trecut.

Nu vreau să fiu ipocrit. În Camera Deputaților este doar domnul Vreme, de la PDL. Eu votez „Da”. I-am văzut nota... raportul Corpului de Control care se referea la domnul Vreme, după părerea mea a încălcat legea. La Senat vor fi audiați cei doi senatori. Da, cred că nu au nimic de ascuns. Eu sunt un tânăr politician care am suferit și o să mai sufăr destule atacuri, dar pentru un om ca domnul Atanasiu sau doamna Andronescu, să fii târât în noroi, fără să fii întrebat:Ai vreo legătură? Mi se pare că suntem un pic cam nedrepţi faţă de cei care au dat dovadă o viață întreagă de seriozitate. Justiția trebuie să-și spună cuvântul şi actele feroce ale lui doamnei Andronescu sau ale domnului Atanasiu să fie pedepsite fără milă”, a mai spus Victor Ponta, la Digi24.

Teodor Meleșcanu: „Cazul Microsoft nu se va stinge ușor. Afacerea n-a pornit de la noi, ci de la FBI”
Cereri DNA pentru cercetarea cazului Microsoft. Soarta a cinci foști miniștri, la mâna lui Traian Băsescu


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri