DOSARUL MICROSOFT. DNA poate începe urmărirea penală pe numele lui Valerian Vreme

Data publicării:
Valerian Vreme-Mediafax Foto-Octav Ganea

 

Foto: MediafaxFoto

Actualizare 16:33: DNA poate începe urmărirea penală pe numele lui Valerian Vreme. Rezultatul a fost de 153 de voturi „pentru”.

În total, numărul deputaților care au votat a fost de 265. Dintre aceștia, 153 de deputați au votat în favoarea urmăririi penale a fostului ministru Valerian Vreme.

Actualizare 16:20: Votul s-a încheiat. A fost unul secret, cu bile. Pentru ca DNA să înceapă urmărirea penală trebuie să fie cel puțin 118 voturi „pentru”.

Actualizare 16:00: Camera Deputaţilor s-a reunit pentru a decide asupra cererii de începere a urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme, la şedinţă semnând prezenţa 236 de deputaţi din 404. 


Obligaţia mea ca preşedinte al Cmerei Deputaţilor este să depun toate eforturile ca cei care sunt deputaţi să fie înştiinţaţi de obligativitatea prezenţei lor. Întotdeauna, fiecare parlamentar decide cum votează. Niciodată nu am spus, dar după cum aţi observat, colegii care au fost prezenţi au votat pentru ridicarea imunităţii”, a spus Valeriu Zgonea. 

Şi senatorii jurişti s-au întors azi la muncă tot pentru Dosarul Microsoft, pentru a discuta cererile DNA de începere a urmăririi penale în cazul colegilor lor, Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu. 

Senatorii au amânat decizia privindu-i pe cei doi senatori întrucât paginile raportului primit de la DNA nu erau numerotate şi nu exista un proces-verbal în acest sens. În acest context, ei au resigilat dosarul pentru a-l înainta DNA astfel încât să fie respectată procedura.

La discuţii au luat parte Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu. Înainte de şedinţa de la Senat, fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a susţinut că este nevinovată şi că vrea ca problema să fie tranşată cât mai rapid în plen. 

Solicitările procurorilor de începere a urmăririi penale au ajuns la Comisia Juridică pe 1 octombrie. Senatorii aveau la dipoziție 15 zile să răspundă cererii DNA, dar nu au făcut-o. S-au întâlnit o singură dată, chiar înainte să expire termenul dat de conducerea Senatului, și au hotărât să-și mai acorde timp de gândire încă două săptămâni. Între timp, Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu se apără în fața presei.

Fostul ministru al Educației, actual senator PSD, declara înainte de şedinţa comisiei că vrea ca lucrurile să se lămurească repede. Nu a fost așa. Colegul său de partid, Șerban Mihăilescu, s-a plâns că nu a văzut dosarul.

Ecaterina Andronescu este acuzată în dosarul Microsoft de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă si spălare de bani, iar Șerban Mihăilescu de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri