Dosarul armelor de la Ciorogârla. Un militar condamnat pe nedrept cere despăgubiri de jumătate de milion de euro

Data publicării:
Pistol

Ioan Petrică a fost acuzat că făcea parte din reţeaua de crimă organizată care a furat armele în 2009. Pe vremea acea era fochist la unitatea militară de la Ciorogârla. La doi ani după furtul mitralierelor şi al pistoalelor, Ioan Petrică a fost închis 11 luni şi condamnat apoi la 14 ani de închisoare, deşi a susţinut tot timpul că este nevinovat. Experienţa penitenciarului i-a marcat viaţa.

Mi se rupea sufletul. De cate ori întrebam ce manâncă copiii mi se raspundea: margarină pe pâine”, spune Ioan Petrică.

Subofiţerul s-a simţit nedreptăţit, așa că a dat statul în judecată şi a câştigat.

Detenţia nejustificată a reclamantului a avut repercusiuni şi asupra membrilor familiei, inclusiv dreptul la viaţă privată. A fost concluzia judecătorilor Curţii Militare de Apel, care au decis că a fost închis fără motiv în timpul anchetei. A cerut 500.000 de euro despăgubiri şi a primit 10.000. Acum îşi caută dreptatea la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului şi îi lasă pe anchetatorii români să îşi facă treaba. 

Anchetatorii spun că cel care a pus la cale furtul armelor este un interlop din Bucureşti. El şi complicele lui au fost condamnaţi la 12 ani de închisoare. Niciunul dintre cei doi nu a spus procurorilor unde sunt armele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri