Dosarul de mită de la Albița. 17 vameși au fost arestați preventiv

Data publicării:
vama albita

Pe numele tuturor s-au deschis dosare penale pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Cu toţii au fost audiaţi.

Potrivit procurorilor anticoruptie, vameşii au primit în ultimele 6 luni între 20 de lei şi 50 de euro de la fiecare cetățean român sau moldovean care dorea să treacă peste graniţă diverse mărfuri, fără să fie verificate.

Printre cei arestați preventiv se află şi un vameş care tocmai ieşise din tură. Asupra lui, anchetatorii au găsit 3.000 de euro. În casa altui coleg, poliţiştii au găsit 100 de mii de lei și 10 mii de euro.

Anchetatorii au monitorizat grupul suspect timp de mai multe luni, cu ajutorul unor camere de supraveghere și microfoane montate în vamă.

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, cei 17 vameşi riscă să petreacă până la 12 ani în spatele gratiilor.

Vama Albiţa a mai fost în centrul unei anchete şi în februarie 2011, când ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au descins în mai multe vămi din ţară. Atunci, 47 de vameşi şi poliţişti de frontieră de la Albiţa au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. Aproape 300 de angajaţi ai poliţiei de frontieră au ajuns în faţa magistraţilor. Ancheta la nivel naţional a pornit de la un denunţ făcut chiar de şeful poliţiei de frontieră Vaslui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri