VIDEO. Aviz pentru arestarea Elenei Udrea. Parlamentarul: „Am vrut să vin cu cătuşele, să le vedeţi. Votaţi după conştiinţa dumneavoastră!”

Data publicării:
Elena Udrea discurs parlament-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu-1


ACTUALIZARE 20.40. Hotărârea privind încuviințarea arestării preventive a Elenei Udrea a fost publicată în Monitorul Oficial.

ACTUALIZARE 18.15. Deputații au dat aviz pentru o nouă cerere de arestare a Elenei Udrea, cu 170 voturi pentru, 118 împotrivă și 13 anulate. Mai mult de o treime dintre deputații prezenți au votat împotriva cererii.

ACTUALIZARE 17.50. Parlamentarii au început votul în privința cererii de arestare a Elenei Udrea. Votul este secret, cu bile.

ACTUALIZARE 17.22. Deputații au avizat extinderea urmăririi penale în cazul Elenei Udrea, cu 218 voturi și 76 împotrivă.


ACTUALIZARE 16.30. Elena Udrea se apără în Parlament.


ACTUALIZARE 15.49. Elena Udrea a ajuns la Parlament. A refuzat să facă declarații, invocând interdicția impusă de instanță. 


Procurorii au extins din nou ancheta în dosarul Gala Bute şi fostul ministru al Turismului este acuzat de trei noi infracţiuni de luare de mită.

Noile acuzaţii aduse Elenei Udrea de procurorii anticorupţie sunt construite în urma denunţurilor făcute de apropiaţii acesteia. De curând, Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, fotografiată la Paris alături de Alina Bica şi Elena Udrea, a mărturisit procurorilor că împreună cu Tudor Breazu, administratorul moşiei Elenei Udrea de la Nana, şi cu fostul consilier al acesteia, Ştefan Lungu, au fost rotiţele care învârteau mecanismul corupţiei pus la cale de fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului.

„(...) Am vorbit cu Elena Udrea despre modalitatea în care urmau să fie transferaţi aceşti bani şi ea mi-a spus să îi iau prin intermediul societăţii administrate de Breazu Tudor, zis Cici, un prieten comun”, se arată în referatul DNA.

Fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii a declarat că aproape orice contract semnat de Ministerul Dezvoltării şi Turismului era taxat în momentul în care era atribuit. Firmele virau 10% din valoarea lucrărilor în contul societăţii administrate de Ştefan Lungu.

Pentru a da o aparentă legalitate sumelor obţinute în felul acesta, fostul consilier al Elenei Udrea vira banii în conturile firmelor controlate de Tudor Breazu şi semna cu el un contract de consultanţă.

Tudor Breazu îi scotea numerar şi-i preda Anei Maria Topoliceanu, care, în cele din urmă, îi ducea Elenei Udrea. 

Fostul ministru Elena Udrea a fost în arest din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatei la arestarea preventivă, a decis marţi ca aceasta să fie cercetată în arest la domiciliu. Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie - 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenţă, în legătură cu denunţul lui Dinu Pescariu.

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi cu Ana Maria Topoliceanu sau cu membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, şi nici să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală.

Citește și:

Dosarul Microsoft. Cum ar fi lucrat tandemul Elena Udrea-Dorin Cocoș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri