FILMUL ZILEI. Nicușor Constantinescu, de la aeroport la arest

Data publicării:
nicusor constantinescu -mfax

Nicuşor Constantinescu a ajuns în România joi, la bordul unei aeronave de linie TAROM, puţin înainte de ora 12:00. Tot drumul a fost supravegheat de un ofiţer turc, care l-a predat la scara avionului anchetatorilor români.

Este urcat imediat în maşinile poliţiei, care traversează pista aeroportului şi îl duc în faţa judecătorilor. Avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au explicat că nu a fugit nicicum de justiţie.

În toate actele medicale emise s-a confirmat că starea medicală îl pune în imposibilitatea de a reveni”, a declarat avocatul său, Marius Mocanu.

Procurorii insistă însă că Nicuşor Constantinescu a fugit din ţară. După ce a fost reţinut 24 de ore şi apoi eliberat, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, acuzat de 24 de fapte de corupţie, a plecat în februarie în Statele Unite, la New York, unde susţine că a fost internat şi tratat pentru o boală incurabilă. Anchetatorii au informaţii însă că a ajuns şi la San Francisco şi Baltimore.

Din Statele Unite, Nicuşor Constantinescu a plecat acum trei săptămâni la Istanbul. Acolo a fost găsit de poliţiştii turci. Suspectul are şi în acest caz o explicaţie.

„Medicii din America mi-au spus că cele mai bune aparate de radioterapie sunt în Turcia. Mi-au sugerat că în drum spre România să trec pe la Istanbul”, a explicat Nicușor Constantinescu.

În timp ce era însă în Statele Unite, procurorii au fost intrigaţi să descopere pe Facebook filmări care arată că Nicuşor Constantinescu se relaxa la terase şi fuma, în ciuda bolii care pretinde că îl macină.

Judecătorii i-au cerut joi explicaţii pentru aceste escapade. „Orice bolnav are nevoie de prieteni. Am servit masa cu un prieten, cetăţean american. Mi s-a facut rău şi m-am dus la spital”, a explicat Nicușor Constantinescu.

Primarul Constanţei îl susţine. Are informaţii sigure că Nicuşor Constantinescu nu doar că nu fugea de proces, ci de abia aştepta să se întoarcă acasă. „V-am zis că tremura carnea pe el să vină în Romania”, a spus Radu Mazăre.

Nicuşor Constantinescu este cercetat pentru corupţie în trei dosare. În cel mai important, procurorii spun că a atribuit ilegal terenuri în judeţul Constanţa. Toate acuzaţiile au fost negate vehement: „Să le dea Dumnezeu după sufletul lor, mă, la miliţienii ăștia!”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri