Fiul unui fost președinte al Republicii Moldova, reținut de DNA. Ar fi cerut 4 milioane de euro pentru a nu face publică o informație

Data publicării:
usa dna fara scris

ACTUALIZARE 00.02.  Sergiu Lucinschi a fost reţinut în urmă cu puţin timp de procurorii DNA. Reţinerea vine după aproape două ore de audieri şi după ce anchetatorii au făcut percheziţii în locuinţa din judeţul Ilfov a omului de afaceri. Anchetatorii spun că acesta ar fi cerut patru milioane de euro pentru a nu face publică o informaţie considerată compromiţătoare.

Din locuinţa omului de afaceri, anchetatorii au ridicat mai multe documente. Surse judiciare spun că el este implicat într-un dosar de trafic de influenţă şi şantaj. Sergiu Lucinschi ar fi pretins o sumă importantă de bani pentru a nu dezvălui date ce ar fi fost compromiţătoare.

După câteva luni de filaj, procurorii DNA au aflat de la serviciile secrete că fiul fostului preşedinte ar fi cerut suma de patru milioane de euro, astfel încât o informaţie considerată compromiţătoare să nu fie făcută publică.

Sergiu Lucinschi este fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi şi are mai multe afaceri în România.


Sergiu Lucinschi este implicat într-o cauză de trafic de influenţă şi şantaj instrumentată de procurorii DNA, spun surse judiciare citate de Mediafax.

El este acuzat că ar fi pretins patru milioane de euro în perioada decembrie 2014 - martie 2015.

La ora difuzării acestei ştiri, au loc percheziţii la domiciliul acestuia din Voluntari, judeţul Ilfov.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-martie 2015, de către suspectul LUCINSCHI SERGIU, om de afaceri. În cursul zilei de 30 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, a fost efectuată percheziție domiciliară la o locație situată în județul Ilfov”, arată un comunicat al DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri