Fost şef de la Penitenciarul Rahova, trimis în judecată. Ar fi primit mită de la deţinuţi, pentru condiţii mai bune de detenţie

Data publicării:
gratii inchisoare detentie sursa foto digi24-1

 

Anchetatorii susţin că, în perioada în care a îndeplinit funcţia de şef al Secţiei a VI-a din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, Mihuţ ar fi pretins şi primit, în repetate rânduri, sume de bani de la deţinuţi.

Astfel, în perioada în perioada martie - iulie 2011, în cinci rânduri, ar fi cerut o mie de lei lunar/cameră, prin intermediul unui alt deţinut, persoană în care acesta avea încredere, în scopul asigurării unor condiţii mai bune pentru cei care îşi executau pedeapsa sau care erau arestaţi preventiv.

În perioada iulie-august 2011, prin intermediul unei alte persoane private de libertate, ar fi pretins de la un deţinut 300 de euro, pentru a-l propune pe acesta să fie desemnat responsabil cu sala de sport.

În toamna aceluiaşi an, Mihuţ ar fi pretins şi ar fi primit de la un deţinut, în mai multe tranşe, 2.800 de lei, pentru a nu-l muta într-o cameră de arest cu persoane violente şi pentru a-i soluţiona cu celeritate şi favorabil cererile, mai arată procurorii.

De asemenea, în perioada octombrie - noiembrie 2011, acesta ar fi pretins de la un alt arestat 500 de euro şi ar fi primit 2.200 de lei, pentru a nu-l sancţiona pe acesta pentru deţinerea în cameră a unui cuţit.

Anchetatorii mai precizează că Mihuţ ar fi cerut şi ar fi primit de la aceeaşi persoană 2.000 de lei, pentru a nu-l sancţiona pentru deţinerea în camera de arest a unui telefon mobil.

Sumele de bani erau expediate de rude sau cunoştinţe ale deţinuţilor unei persoane aflate în strânsă legătură cu deţinutul care, ulterior, îi trimitea prin mandat poştal, mandat online sau e-mandat altor persoane, stabilite de inculpat. Acestea din urmă ar fi ridicat banii de la oficiile poştale şi i-ar fi remis ulterior lui Mihuţ.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri