A.Solomon și C.Penescu, condamnați definitiv la 3 ani de închisoare cu executare. Solomon: Mă predau la Poliție

Data publicării:
crop

Actualizare 16:55: Antonie Solomon a spus într-o intervenție telefonică la Digi24 că hotărârea ÎCCJ este nedreaptă, afirmând că Direcția Națională Anticorpție a făcut un mare abuz.

„Sunt trist. Mă așteptam la o altă soluție din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție, o consider nedreaptă. Poate că cele cinci magistrate au găsit probe. Eu spun că au fost doar simple bănuieli, suspiciuni, în niciun caz probe. Nu poți să arestezi un om după cinci ani să spui că-i luare de mită. DNA a făcut un mare abuz în situația mea”, a spus Antonie Solomon.

Antonie Solomon a adăugat că va respecta această hotărâre chiar dacă nu îi convine.

„Acum mă predau la Poliție. Sunt în București, merg spre Craiova. Iau legătura cu cei de la încarcerări și merg acolo”, a mai spus fostul primar al Craiovei.


Un complet de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecat, vineri, recursurile faţă de condamnările decise în 11 iulie de un complet de trei magistraţi ai aceleiaşi instanţe. Toate recursurile inculpaţilor au fost respinse ca nefondate, astfel că Solomon, Penescu şi celelalte două persoane judecate rămân cu pedepsele dispuse anterior de ICCJ.

În 11 iulie, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon şi omul de afaceri Cornel Penescu au fost condamnaţi de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare. Conform hotărârii de la acea dată, Solomon a fost condamnat la trei ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi, pentru luare de mită. Mai exact, la acea vreme, Antonie Solomon ar fi primit 50.000 de euro mită de la afaceristul Cornel Penescu pentru a semna o autorizație de construcție a unui magazin din rețeaua PIC și i-ar fi promis că autobuzele din transportul public ar ajunge până la respectivul magazin.

ICCJ a dispus atunci condamnarea fostului primar şi la un an de închisoare pentru fals intelectual, acesta urmând să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi.

Cornel Penescu a primit atunci tot trei ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită.

Dragoş George Stancu a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită. Instanţa a stabilit în cazul acestuia un termen de încercare de trei ani şi şase luni.

Gheorghiţă Pieca a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu un termen de încercare de trei ani.

Instanţa a mai dispus menţinerea sechestrului pentru suma de 50.000 de euro ridicată de procurori de la domiciliul lui Solomon, în cazul celorlalţi inculpaţi fiind ridicată măsura asiguratorie asupra bunurilor mobile şi imobile.

În acest dosar, Antonie Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la Cornel Penescu, acţionar principal al firmei PIC din Piteşti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii în Craiova.

Procesul a început la Tribunalul Argeş, iar apoi a fost strămutat la Tribunalul Galaţi, în iulie 2010, şi a ajuns la instanţa supremă în februarie 2013, după ce Solomon a devenit senator.

Antonie Solomon, ales pe listele PP-DD pe un post de senator în Colegiul 1 Dolj, a fost exclus din partid la începutul acestui an. El a fost primar al municipiului Craiova între 2004 şi 2010 (mandat recâştigat în 2008). A revenit în funcţia de primar în 2011 până la alegerile din 2012, când mandatul a fost câștigat de Lia Olguța Vasilescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri