Fostul şef al Parchetului din Sinaia, arestat preventiv, a fost suspendat de CSM din funcţie

Data publicării:
catuse la maini costum - GettyImages - 11 august 15

Foto: Guliver / GettyImages

În şedinţa de azi, 6 iulie 2016, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie, începând cu această dată, a domnului Văduvan Iulian Costin, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, ca urmare a dispunerii faţă de acesta a măsurii arestării preventive”, a anunţat CSM, potrivit News.ro.

Iulian Văduvan este în arest preventiv din 1 iulie, decizie luată de Curtea de Apel Ploieşti, la cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti, rămasă definitivă ca urmare a respingerii de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în 5 iulie, a contestaţiei acestuia.

CSM precizează că, potrivit prevederilor legale, un magistrat este suspendat din funcţie atunci când se dispune arestarea preventivă.

Fostul şef al Parchetului Judecătoriei Sinaia, procurorul Iulian Văduvan, primea „sistematic” bani ca „taxă de protecţie” de la un om de afaceri şi făcea de patru ori pe lună plinul maşinilor sale la benzinăria acestuia, în loc de plată prezentând o carte de vizită, au arătat procurorii DNA în referatul cu propunerea de arestare preventivă.

Magistratul de la Parchetul Judecătoriei Sinaia a fost denunţat de către un om de afaceri prahovean care, începând cu anul 2007, a fost parte, având diverse calităţi, în 20 de dosare penale înregistrate la Parchetul Judecătoriei Sinaia.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri