VIDEO. Elena Udrea, Ion Ariton și Rudel Obreja sunt audiaţi la DNA

Data publicării:
Ion Ariton S si Elena Udrea D -Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu-1

ACTUALIZARE 10:10 Și Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, arestat preventiv în dosarul „Gala Bute”, a fost adus la DNA. El este adus a doua oară în fața investigatorilor DNA în această săptămână. Ar putea fi vorba, așadar, de o confruntare a trei dintre persoanele cercetate în acest dosar.


Cei doi foști miniștri sunt urmăriți penal în acest dosar, iar potrivit unor surse judiciare, este posibil ca procurorii să aibă în vedere o confruntare. Ion Ariton se află sub control judiciar în acest dosar.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, nu a exclus această ipoteză. El a declarat presei că nu știa că a fost convocată clienta sa, ci a aflat despre aceasta „pe surse”, iar ulterior a dat telefon la DNA și i s-a confimat informația. „Așa a înțeles DNA-ul să mă informeze”, a comentat avocatul. „Teoretic, poate fi orice”, a mai spus Marius Striblea, întrebat în legătură cu motivele pentru care Elena Udrea a fost adusă la DNA. El a mai spus că este posibil să fie vorba și de un sechestru pe averea clientei sale.

Elena Udrea se află de miercuri în arest preventiv în dosarul "Gala Bute", în care cercetată pentru luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, reamintește Agerpres.

Printre altele, Udrea este acuzată că ar fi condiționat aprobarea unor contracte de lucrări cu ministerul pe care îl conducea de primirea a 10% din valoarea plăților.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este urmărit penal, sub control judiciar, în dosarul "Gala Bute" pentru participație improprie la abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

El este acuzat că i-ar fi determinat pe reprezentanții a 10 companii de stat aflate în subordinea sa (Hidroelectrica SA, Transelectrica SA, Nuclearelectrica SA, Transgaz SA, Complexul Energetic Turceni SA, Complexul Energetic Rovinari SA, Romgaz SA, Oil Terminal SA, IAR Ghimbav SA și Societatea Națională a Apelor Minerale SA) să sponsorizeze, cu suma totală de peste 1,7 milioane lei, organizarea galei din 2011.

Citiți și: 

Avocaţii Elenei Udrea cer rapoartele SPP de la Ministerul Dezvoltării pentru a arăta că nu avea cum să primească mita

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri