George Copos: Proporţia pasajelor din carte susceptibile de plagiat este de 2%, o limită acceptabilă

Data publicării:
COPOS 1

 

În legătură cu lucrarea "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI", vă transmit ataşat Raportul de originalitate privind lucrarea. Raportul evidenţiază în conţinutul său elemente care pot fi considerate ca fiind plagiat. Însumând aceste elemente se poate observa că procentul de pasaje din lucrare susceptibil a fi considerat ca fiind plagiat este de 2 la sută, situându-se deci într-o limită acceptabilă”, a spus George Copos, potrivit Mediafax.

Cartea lui George Copos a fost înregistrată în software-ul de pe plagiarism-detector.com vineri, la ora 11.15, de către Gheorghe Orzan. Ca surse din care ar fi fost luate pasaje în cartea omului de afaceri sunt indicate trei site-uri: crestinortodox.ro (în proporţie de 0,6 la sută), parohie.ro (0,7%) şi lefo.ro (0,7%).

George Copos a avut, vineri, prima reacţie în scandalul creat după ce jurnalistul Cătălin Parfene a susţinut că tema lucrării sale de masterat realizată în 2005 este similară cu una dintre cărţile scrise de Copos - „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, apărută în 2014, la editura Niculescu.

Citiți și
Suspiciuni de plagiat asupra uneia din cărțile care l-au scos mai repede din închisoare pe George Copos
George Copos, despre acuzațiile de plagiat: Am fost calomniat brutal
DNA și vocea poporului: „De ce să le dea arest la domiciliu? La turtoi!”, „Să nu le dea voie cu cărțile! Ai ajuns la puşcărie şi te faci deştept acolo?”
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri