Horea Uioreanu se răzbuna în presă. DNA: Comanda articole denigratoare la adresa celor care dezvăluiau neregulile din afaceri

Data publicării:
horea uioreanu - 5470087-Mediafax Foto-Alexandru Mihaescu-1

O spun procurorii anticorupţie, care au descoperit că orice subordonat de-al lui Horea Uioreanu care atrăgea atenţia asupra neregulilor din contractele derulate cu firmele apropiate administraţiei judeţene era imediat pus la colţ, iar în presa locală apăreau articole denigratoare la adresa sa. Aşa încerca Horea Uioreanu să-i ţine departe pe cei care erau interesaţi de afacerile sale.

Procurorii DNA susţin că arhitectul şef al Consiliului Judeţean Cluj ar fi fost cel care a sesizat nereguli la lucrările de modernizare de la Aeroportul din localitate şi a solicitat un control extins acolo. Mai mult, funcţionarul a refuzat să emită o autorizaţie de construcţie pentru lucrările deja efectuate, aşa că asupra sa au început să se facă presiuni.

„(...) în această perioadă, în presa locală, atât online cât şi tipărită, au apărut articole denigratoare la adresa arhitectului şef Salanţă Claudiu, în care era acuzat de conflict de interese, existând indicii că aceste articole au fost comandate de membrii grupului format în jurul preşedintelui Uioreanu Horea Dorin”, se arată în referatul DNA.

DNA a descoperit si că un jurnalist local din Cluj, care pregătea dezvăluiri privind afaceri ilegale, a fost demis după ce a publicat un prim articol din care reieşea că licitaţia pentru pista aeroportului a fost organizată când lucrările erau finalizate. Totul s-a întâmplat în urma unei discuţii dintre Uioreanu şi patronul publicaţiei.

„Urmarea celor discutate de cei doi a constat în scoaterea articolului de pe mediul online precum şi demiterea ziaristului care l-a realizat, fiind astfel evident scopul urmărit de edilul judeţului, care a încercat să acopere maniera ilicită în care contractul fusese atribuit şi modul ilegal în care se realizaseră lucrările”, potrivit documentului DNA.

Iar sumele încasate de Horea Uioreanu de la firmele „abonate” rotunjeau simţitor veniturile şefului administraţiei clujene, spun procurorii. Mai exact, el îşi tripla veniturile lunare din sumele încasate de la firmele abonate la contracte cu statul.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, a fost suspendat din funcţie, prefectul județului Cluj semnând un ordin în acest sens. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri