ICCJ ridică sechestrul pus de DNA pe şase dintre firmele controlate de Ghiţă

Data publicării:
sebastian ghita - 6842802-Mediafax Foto-Octav Ganea

Foto: Mediafax

ICCJ a dat marţi primele şase decizii în cazul contestaţiilor făcute privind instituirea sechestrului asigurator pe 51 de firme controlate deSebastian Ghiță.

Instanţa supremă a decis ridicarea sechestrului în cazul firmelor SC 360 Revolution SRL, Asesoft Internaţional SA, Ridzone Computers SRL, Q'Net Internaţional SRL, SC Studio Harry SRL şi SC A&S World Travel SRL. Deciziile sunt definitive.

Pe 24 iunie, procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile, acţiunile şi conturile lui Sebastian Ghiţă, precum şi pe conturile a 51 de societăţi comerciale controlate de acesta, în dosarul în care deputatul este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi evaziune, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

În aceeaşi zi, DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că a fost extinsă acţiunea penală faţă de Sebastian Ghiţă, pentru infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată. Aceste noi infracţiuni se adaugă celei iniţial reţinute în sarcina lui Sebastian Ghiţă, respectiv cea de sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Citiți și: EXCLUSIV. Sebastian Ghiţă, acuzat că a dat mită o casă fostului primar al Ploieştiului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri