Ilie Năstase şi Mădălin Voicu au depus o sesizare la PICCJ în cazul lui Robert Turcescu

Data publicării:
robert turcescu mediafax-3

Senatorul PC Ilie Năstase şi deputatul PSD Mădălin Voicu au depus, vineri, la Parchetul ICCJ o sesizare în cazul lui Robert Turcescu, după ce acesta a dezvăluit că a fost ofiţer acoperit, ei cerând să se confirme sau infirme, de către instituţie, această situaţie, scrie Mediafax.

Ilie Năstase: Robert Turcescu ar putea fi şi un impostor

Ilie Năstase a declarat, la ieşirea din sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că Robert Turcescu ar putea fi şi un impostor, susţinând că livretul militar pe care jurnalistul l-a prezentat nu seamnănă cu cel pe care el îl are.

Mădălin Voicu a spus că nu au depus o plângere penală la Parchet, ci o sesizare, o cerere prin care vor ca instituţia să lămurească această problemă. "Problema pe care am încercat să o lămurim era să avem certitudinea că, indiferent de persoană, lucrurile astea nu lezează siguranţa statului", a mai spus deputatul.

Mădălin Voicu: „S-ar putea vorbi de oricine că este ofiţer acoperit”

El a precizat că prin această sesizare se încearcă să se găsească la Parchetul instanţei supreme un răspuns "mult mai aproape de un adevăr palpabil", pentru că altfel s-ar putea vorbi de oricine că este ofiţer acoperit. Mădălin Voicu a mai spus că nu vor să fie divulgate nume, ci, dacă există o situaţie, să se verifice dacă ceea ce spune Turcescu este adevărat. El a adăugat că sesizarea a fost semnată de "senatorul Ilie Năstase şi deputatul Mădălin Voicu".

Parchetul instanţei supreme evaluează situaţia în cazul lui Robert Turcescu

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat marţi că Parchetul instanţei supreme evaluează situaţia în cazul lui Robert Turcescu, după ce acesta a dezvăluit că a fost ofiţer acoperit, şi că va comunica dacă va fi luată o decizie privind o eventuală anchetă pentru o infracţiune.

Robert Turcescu, primele declarații după deconspirare: „Mă simt liniştit şi foarte împăcat”

 „Eu, Robert Turcescu, sunt în situaţia de faţă în momentul în care vreau să ajung în faţa unui judecător drept. Un om care să spună asta da, asta nu. El să decidă, nu eu sunt cel care decide în momentul de faţă ce am făcut, ce nu am făcut. Sigur că opinia publică este liberă în momentul de faţă să se împartă. Nu fug de nimic, m-aţi găsit acasă, am stat de vorbă. Nu vreau nici să comentez eu ce se scrie în documentele respective, ce nu se scrie. E nevoie, din punctul meu de vedere, de judecători drepţi”, a spus el la un post de televiziune.

Datele care nu se leagă în dezvăluirea lui Robert Turcescu

Eu am avut un rucsac cu pietre în spinare, pe care l-am cărat cât l-am cărat. Şi din momentul în care am hotărât să îl dau jos din spinare şi vă mărturisesc că mă simt în momentul de faţă liniştit şi împăcat, foarte împăcat”, a spus Robert Turcescu.

Procurorul general: Parchetul evaluează dezvăluirile lui Robert Turcescu

Declaraţiile făcute de Robert Turcescu sunt evaluate de Parchet, pentru a se vedea dacă sunt indicii în legătură cu încălcarea legii penale, a declarat procurorul general Tiberiu Niţu.

Spioni” în presă. Ce alți jurnaliști au colaborat cu serviciile secrete

Ministrul Apărării refuză să vorbească despre „cazul Turcescu”

Ministrul Apărării nu a dorit să facă niciun comentariu privind scandalul ofiţerilor acoperiţi din presă. Luat la întrebări, la un exerciţiu al Armatei române, Mircea Duşa a avut un dialog mai puţin obişnuit cu jurnaliştii care i-au pus mai multe întrebări legate de cazul Robert Turcescu.

Mircea Duşa a evitat să dea un răspuns clar şi, la fiecare întrebare, a vorbit despre performanţele celor din serviciile de informaţii ale armatei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri