Primarul Brașovului, reținut pentru 24 de ore

Data publicării:
scripcaru

FOTO Mediafax

Actualizare 19.22. Primarul Braşovului, George Scripcaru, a fost reținut pentru 24 de ore, după două ore de audieri la DNA Brașov.


Actualizare 15:30: Primarul Braşovului, George Scripcaru, este cercetat de procurori într-un dosar de corupţie cu un prejudiciu calculat la 30 de milioane de lei. Edilul a fost ridicat de acasă de anchetatori şi dus la Primărie, unde au loc percheziţii în acest caz încă de dimineaţă. George Scripcaru este suspectat că ar fi încheiat contracte ilegale privind furnizarea de energie termică.


Au loc opt percheziţii în Braşov, la locuinţa lui George Scripcaru, la biroul său din Primărie, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor oameni de afaceri.

Procurorii DNA au suspiciuni privind săvârşirea unor fapte de abuz în serviciu legat de modul în care s-au încheiat contracte între CET Braşov şi alte societăţi comerciale, privind vânzarea de energie termică.

Potrivit unor surse judiciare, prin semnarea acelor contracte, George Scripcaru şi-ar fi dat acordul ca serviciul de livrare a energiei să fie subcontractat.

Prejudiciul adus municipiului Braşov este estimat la un milion de euro. Banii ar fi ajuns în buzunarele oamenilor de afaceri care administrau respectivele societăţi comerciale, cu rol de intermediar în relaţia cu utilizatorul final al energiei termice.

„În cursul zilei de 29 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate în județul Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.”, a comunicat DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri